Datum: 29-07-2021 - 11:25
21
jul
'21
Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Zorg’.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Zorg’.

Vanaf vandaag zal er van Erna Kagenaar uit Noordwijk elke maand een gedicht geplaatst worden op BlikOp Noordwijk. Erna schrijft gedichten waarbij Noordwijk centraal staat. Politiek, natuur of toerisme, alles kan voorbij komen. Met daarbij een toelichting hoe het gedicht tot stand is gekomen. Lees en geniet mee…..

Erna: Het gedicht van de maand juli is toepasselijk voor de goede zorgverlening in ons prachtige dorp. De inspiratie kwam met name vanuit ervaring mbt de zorg voor mijn inmiddels overleden vader in zowel St. Jeroen als in Hoogwaak. De oudere generatie kent doorgaans geen hulpvraag en afhankelijkheid. Voor de zorg die oprecht gegeven wordt is wat mij betreft extra aandacht nooit teveel.

Met mijn eigen jarenlange werkervaring in de zorg voor verstandelijke gehandicapten en financiële dienstverlening voor de zorgbehoevende kwetsbare mens begrijp ik hoe je tijd moet verdelen. Hoe zwaar het kan zijn. Als je dan ondanks dit als zorgbehoevende oudere, met respect, een warme hand en luisterend oor hulp geboden kan worden, is dat zo waardevol. En zo ontzettend belangrijk!

Dit gedicht is een ode aan deze geweldige zorgverleners.. ik zie ze vaak fietsen vroeg in de ochtend.. als ik met mijn hond de prachtige Noordwijkse duinen in wandel. Dan weet ik : Daar aan de overkant.. zijn alle mensen belangrijk, daar wordt hard gewerkt een laatste periode van menswaardig bestaan te bieden. Ik heb er zoveel respect en waardering voor! Een dank je wel is op zijn minst via deze weg wat mij betreft op zijn plaats. Voor mij maar zeker voor de vele dankbare dorpsgenoten. 

ik weet nog
Sint Jeroen
en Hoogwaak

op bezoek
afhankelijk wilde je niet
je zei vroeger zo vaak

“als het zover komt..”
maar het was onvermijdelijk 
en alles wat je overkwam

was goede zorg 
en liefde
en het leven nam

en zij gaven
elke minuut
die over was

al was die er niet
als je daar bent
besef je pas

met blik op de duinen
het hart op de juiste plaats
zij werken voor leven

zo is de kracht van zorgen
en zo zal elke morgen
weer uitzicht geven

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.