Datum: 29-07-2021 - 09:49
21
jul
'21
Kees van Eersel in derde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Kees van Eersel in derde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.

In het derde concert van de Zomerserie van Muziek in Jeroen op donderdag 29 juli bespeelt de veelzijdige organist Kees van Eersel het Knipscheer-orgel. De eerste leermeester van Jaco van Leeuwen was al diverse keren te gast in Noordwijk, voor het laatst in 2015…

Kees van Eersel studeerde aan diverse conservatoria zowel orgel als koordirectie, kerkmuziek, piano en beiaard. Daarnaast volgde hij ook nog lessen in zang, vioolspel en compositie. In 1971 verwierf hij de Prix d’Exellence voor orgel. Sinds 1959 was hij werkzaam als kerkorganist, eerst in Vlaardingen, later in Rotterdam en van 1974 tot augustus 2009 als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes. Hij behaalde diverse prijzen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, St. Albans, Innsbruck, Linz en Arnhem.

Maarten ’t Hart schreef ooit als wens in het gastenboek van Kees:  ‘Ik wou dat ik zo orgel kon spelen als Kees van Eersel’. Een mooie aanbeveling van een kritisch beoordelaar om het concert dat in het teken van de improvisatie zal staan, te gaan beluisteren.

Het concert, ook te volgen op het grote videscherm, begint om 20.15 uur. Er is in de Oude Jeroenskerk plaats voor 100 personen. Kaarten kosten € 7,- (Vrienden € 5,-) en kunnen digitaal worden besteld via www.muziekinjeroen.nl.  

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.