Datum: 03-10-2023 - 00:07
17
jul
'21
Twee zeehondjes in veiligheid gebracht door EHBZ Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Twee zeehondjes in veiligheid gebracht door EHBZ Noordwijk.

De Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) is vandaag in actie gekomen voor twee zeehondjes. Één zeehondje werd gevonden op het strand van Noordwijk. Tijdens een ronde over het strand zagen de medewerkers van de EHBZ het zeehondje liggen. Het bleek gewond te zijn. Er werd overlegd met A Seal in Stellendam, en daar kon het arme zeehondje terecht voor verzorging en om aan te sterken….

Het tweede zeehondje werd gevonden door wandelaars op het strand van Katwijk. Zij spraken de EHBZ aan die daar net reed voor een melding van een dode bruinvis. Deze zeehond bleek verder gezond, maar na wederom overleg met de zeehondenopvang is dit zeehondje in een speciale mand naar strandreservaat Noordvoort gebracht, een natuurgebied tussen de Langevelderslag en Zandvoort. Daar kan het zeehondje rustig bijkomen en zijn/haar weg weer vervolgen.

Foto’s: BON

{gallery}14880{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.