Datum: 27-09-2021 - 06:23
16
jul
'21
Wethouder Sjaak van den Berg opent nieuw pand NRB en ZVN. (Foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wethouder Sjaak van den Berg opent nieuw pand NRB en ZVN. (Foto’s)

Onder toeziend oog van Cees Rodenburg (voorzitter Zeilvereniging Noordwijk), Harry Admiraal (voorzitter Noordwijkse Reddingsbrigade) en Bas Star (NRB) heeft wethouder Sjaak van den Berg vanmorgen officieel de nieuwbouw geopend. In 2018 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door ZVN, NRB en de gemeente Noordwijk….

De gemeente heeft als wettelijke taak om de openbare orde te handhaven op het Noordwijkse strand en de veiligheid van bezoekers te bewaken. De politie speelt daarin een rol, in samenwerking met de Noordwijkse Reddingsbrigade. De locatie aan de Bosweg werd te krap en het gebouw was nogal verouderd. Hoogste tijd dus voor een modern groot gebouw waarin alle activiteiten plaats kunnen vinden. Vanaf deze nieuwe locatie kan ook sneller gereageerd worden op hulpvragen.

Het oude pand van de Zeilvereniging was al gesloopt omdat het niet meer voldeed aan de eisen van het Hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat. Ook deze vereniging had dus dringend behoefte aan nieuwbouw. 

Ook de politiepost zal een plekje krijgen in dit nieuwe gebouw. 

Het gebouw staat permanent op het strand en heeft tijdens de bouw al menig storm doorstaan. De wethouder stond er bij stil dat het toch wel een bijzonder project is op het stand, en zegt vanuit de gemeente nogmaals dank aan NRB en ZVN voor de vele vrijwillige uren die zijn gaan zitten in vergaderen, plannen bedenken, bouwtekeningen beoordelen, en alles wat er verder nog bij kwam kijken tijdens de bouw en oplevering. 

Gemeente Noordwijk is trots op het multifunctionele gebouw, dat jaarrond voor de reddingsbrigade en de strand sport beschikbaar is. Zij hopen dan ook op een perfecte samenwerking tussen alle partijen.

Na het doorknippen van het lint was het tijd om met alle partijen de vlaggen te hijsen en te genieten van koffie met gebak. De wethouder en overige aanwezigen hebben een rondleiding gehad in het gebouw, waarvan wordt gehoopt dat het zeker volgend seizoen volledige operationeel zal zijn. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.