Datum: 21-10-2021 - 05:14
14
jul
'21
Gemeente Noordwijk op plaats 31 (352) in de lijst van Beste Gemeenten 2021.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Gemeente Noordwijk op plaats 31 (352) in de lijst van Beste Gemeenten 2021.

Elsevier’s onderzoek Top 50 Beste Gemeenten 2021 is uit. Met dit onderzoek vergelijken EW en Bureau Louter alle gemeenten en postcodegebieden. Hoe ziet het ideale Nederland eruit voor plattelanders en stedelingen? Omdat stedelingen andere eisen stellen aan hun woonomgeving dan plattelanders, is voor beide groepen nagegaan in hoeverre alle 4.066 postcodegebieden aansluiten bij hun specifieke wensen...

De resultaten van Beste gemeenten 2021 bieden huizenzoekers houvast bij het speuren naar mogelijke woonplekken. De informatie is bovendien interessant voor iedereen die wil weten hoe zijn of haar omgeving ervoor staat ten opzichte van de rest. Daarvoor zijn alle 352 gemeenten vergeleken op bijna honderd punten.

De scores zijn verdeeld over elf onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Om te kunnen vaststellen in hoeverre alle gebieden aansluiten bij de voorkeuren van plattelanders, stedelingen of beide groepen, zijn alle meetbare aspecten gewogen op basis van de voorkeuren van referentiegroepen.

In de top 5 staat op nummer 1 de gemeente Roozendaal (Gelderland), nummer 2 Heemstede (Noord-Holland), nummer 3 Bloemendaal (Noord-Holland), nummer 4 Laren (Noord-Holland) en nummer 5 Wassenaar (Zuid-Holland). 

Onze gemeente Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk staat op een keurige 31e plaats (vorig jaar 36ste plaats) van de in totaal 352 gemeenten. Lisse op plaats 15, Teylingen plaats 23, Katwijk plaats 29. Hillegom staat van de Duin- en Bollenstreek buiten de top 50.

Voor meer informatie zie Elsevier’s Top 50 Beste Gemeenten 2021 of koop het weekblad Elsevier in de winkel.

Foto PR.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.