Datum: 21-10-2021 - 02:58
14
jul
'21
Julia Braam leerlinge Teylingen College Leeuwenhorst winnares ontwerpwedstrijd Jeugdlintje. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Julia Braam leerlinge Teylingen College Leeuwenhorst winnares ontwerpwedstrijd Jeugdlintje. (foto's)

Sinds november 2020 kent de gemeente Noordwijk het Jeugdlintje. Deze onderscheiding kan worden uitgereikt aan kinderen en jongeren. Dit jeugdlintje moest nog wel worden ontworpen. Daarom werd door de gemeente een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor leerlingen uit de kunst/art klassen van het Northgo College en het Teylingen College Leeuwenhorst. Er werden maar liefst 115 ontwerpvoorstellen gedaan...

maar er kan er maar eentje het ontwerp van het nieuwe Jeugdlintje winnen en de winnaar maakte burgemeester Wendy Verkleij op woensdagmorgen 14 juli bekend bij de entree van het Teylingen College Leeuwenhorst. Het ontwerp van de 12-jarige Julia Braam, een 1e-jaars VWO-leerlinge van deze school, werd door de jury als meest treffende en betekenisvolle voor een Jeugdlintje beoordeeld.

Het uiteindelijke ontwerp moest volgens de jury passen bij de gemeente en haar (jonge) inwoners. Het komt eruit te zien als een medaille van de avondvierdaagse, hangt aan een lint en wordt ook opgespeld. Een trotse winnares Julia geeft aan dat ze het idee van het ontwerp als snel in haar hoofd had en het stelt een kind voor die blij in de lucht springt.

De jury bestond uit voorzitter burgemeester Wendy Verkleij, kinderburgemeester Tess van Eijk, wethouder Dennis Salman en raadslid Cynthia Maan.

Op de 2e plaat eindigde het ontwerp van Nijs den Hollander (Leeuwenhorst) en er was een gedeelde 3e plaats voor Katie Salman (Leeuwenhorst) en een leerlinge van het Northgo College (naam helaas niet bekend)

Het winnende ontwerp werd naast de eeuwige roem ook beloond met een prijs, een cadeaubon ter waarde van € 50,- en een prachtige bos bloemen uitgereikt door de burgemeester. Ook zullen de ontwerpen tentoongesteld gaan worden in het gemeentehuis of op een digitale wijze afhankelijk van de corona-maatregelen.

De burgemeester gaf woensdagmorgen aan dat er nog geen aanvragen voor het uitreiken van een Jeugdlintje zijn ingediend. Er zal door de gemeente de komende tijd wel de nodige aandacht aangegeven worden.

Jeugdlintje
Het jeugdlintje kan door het college van B&W worden toegekend aan kinderen en jongeren die in de gemeente Noordwijk woonachtig zijn of actief zijn geweest. Zij mogen maximaal 17 jaar oud zijn. De onderscheiding wordt uitgereikt als iemand bijvoorbeeld een bijzondere prestatie of heldhaftige daad heeft verricht. Of zich langdurig en belangeloos heeft ingezet voor een maatschappelijk doel.

1. Het jeugdlintje kan door het college van burgemeester en wethouders als blijk van waardering worden toegekend aan kinderen en jongeren die in Noordwijk woonachtig of actief zijn geweest en maximaal 17 jaar zijn.
2. Het jeugdlintje wordt uitgereikt wanneer:
A. Iemand een bijzondere prestatie of heldhaftige daad heeft verricht;
B. Iemand zich langdurig en belangeloos heeft ingezet voor een maatschappelijk doel;
C. Iemand langdurig en belangeloos hulp biedt aan personen of groepen die gezien hun omstandigheden daaraan behoefte hebben;
D. Iemand een bijzondere landelijke of internationale prijs heeft gewonnen;
E. De geleverde activiteit of prestatie niet langer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.