Datum: 18-05-2022 - 09:33
11
jul
'21
Burgemeester Wendy Verkleij en burgemeester Carla Breuer openen zomerexpositie Palliam.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Burgemeester Wendy Verkleij en burgemeester Carla Breuer openen zomerexpositie Palliam.

‘Vrijheid vanuit Compassie’, de grote zomerexpositie 2021 is vanmiddag geopend door burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk en burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen in de Maria ter Zee Kerk in Noordwijk…..

Al meer dan 25 jaar wordt er in de Maria ter Zee kerk een zomerexpositie georganiseerd door Piet van der Ploeg. Voor 2020 stond de zomerexpositie ‘75 jaar vrijheid’ gepland, en waren er plannen om grootst uit te pakken. Helaas kwam toen het corona virus en moesten alle plannen geannuleerd worden. 

Dit was gelukkig niet het einde van zoveel jaren expositie in de Maria ter Zee Kerk, iedereen raakte opnieuw geïnspireerd, vrijheid is niet zo vanzelfsprekend. We worden ons bewust dat we vrij zijn in verbondenheid met de ander, dat er vrijheid is vanuit compassie. En daar was het nieuwe thema: ‘Vrijheid vanuit Compassie’. Alle medewerkers aan de tentoonstelling hebben in hun kunstuitingen vorm gegeven aan dit thema.

Er is ook een buitententoonstelling. In de Duintuin is een bijzonder onderdeel van de zomerexpositie te zien. Een gevarieerd gezelschap van mensen in de leeftijd tussen 4 en 96 jaar hebben mee geschilderd. Tijdens verschillende bijeenkomsten in scholen, in zorgcentra en bij Palliam is er gewerkt aan prachtige kunstwerken. Door beginners en ervaren schilders werd er gewerkt. In dit creatieve proces raakten generaties met elkaar in gesprek over wat vrijheid voor hen betekent. 

Niet alleen mooie gesprekken ontstonden er, maar ook grote vreugde bij de makers. Het leverde een prachtige wand op vol prachtige, ontroerende, grappige kunstwerken die allemaal vol passie door de makers zijn gemaakt. 

Deze tentoonstelling, gehouden onder de vlag van Palliam als onderdeel van de parochie Sint Maarten, is mogelijk geworden door de inzet van vele vrijwilligers in samenwerking met de gemeente Noordwijk. 

De expositie is te bezoeken van 12 juli tot en met 12 september.

Op werkdagen: 9.30-11.30, woensdag-, zaterdag- & zondagmiddag: 1300-1630

Maria ter Zee Kerk
Nieuwe Zeeweg 73
Noordwijk

Foto’s: BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.