04
jul
'21
Duitse Robert reist 444 kilometer voor zijn vermiste hond Amy in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Duitse Robert reist 444 kilometer voor zijn vermiste hond Amy in Noordwijk.

Het lijkt net een sprookje maar het is toch werkelijkheid. Dat echte liefde voor dieren gelukkig bestaat bleek zaterdag. Robert, wonend in Bottrop (Duitsland), heeft alles over voor zijn trouwe viervoeter Amy. Het vastbesloten baasje was met zijn hond Amy en zijn vriendin een paar dagen in Nederland toen het vrijdagmiddag helemaal mis ging….

Langs de Zwarteweg in Noordwijk ging zijn trouwe viervoeter Amy ervandoor. Het tien jaar oude teefje schrok nadat er in de camper spullen omvielen. De zijdeur werd open gedaan om de spulletjes terug te zetten en weg was ze. Het hondje was erg angstig en sloeg op de vlucht. De politie bracht deze vermissing de wereld in en social media (o.a. BlikOp Noordwijk) pakten het bericht ook op. De oproep op de Facebookpagina van BlikOp werd massaal gedeeld.

Voorbijgangers werd gevraagd op te letten of de hond werd waargenomen en dat gebeurde. Het nadeel, Amy was zo angstig dat ze voor iedereen wegrende. De vriendin van Robert vertrok met de camper terug naar Duitsland en Robert bleef vastberaden achter om te zoeken naar zijn hond. Robert was zo bezig met zoeken dat hij pas in de avond dacht aan eten en drinken. Een helpende zoeker bracht drinken mee.

Tot in de nacht bleef hij zoeken met enkele voorbijgangers. De hond zou over de Provincialeweg N206 gelopen zijn maar na de nachtelijke zoeking daar leverde het niets op. In overleg met zijn helpers besloot de Duitser met een inmiddels gearriveerde collega met de auto terug naar Bottrop (Duitsland) te rijden om daar de camper weer op te halen om op de plek van de verdwijning te overnachten en de volgende dag verder te zoeken.

Na bijna vijf uur rijden en 444 kilometer heen en weer gereden te zijn stond Robert in de ochtend vroeg met zijn camper op de bewuste plek aan de Zwarteweg. Nog met geen uur slaap bleef hij paraat. Na een tip dat de hond weer over de Provincialeweg N206 bij Katwijk liep ging hij daarheen met de camper maar Amy kwam niet terug.

Hondenteam Arie werd ingeschakeld om met speurhonden te zoeken. Nadat het team arriveerde werd er gezocht in de omgeving waar Amy vermist raakte en werd de camper neergezet. Buiten de camper om werd gezocht. Alsof Amy de wagen herkende en een bekend geurtje rook stond ze bij aankomst van Robert voor de camper. De twee konden elkaar in de armen sluiten.

Zo kon de hond zaterdag in de namiddag na 444 kilometer rijden en uren zoeken samen met Robert terugkeren naar Bottrop. Iedereen die meegeholpen heeft wordt ontzettend bedankt door Robert.

Foto’s: Flashlight Fotografie (Foto’s zijn met toestemming gemaakt)