Datum: 04-06-2023 - 19:06
20
jun
'21
(Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

(Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.

Afgelopen nacht schrok half Noordwijk wakker van een flinke klap, de bliksem was ergens ingeslagen, maar waar??.... vroegen veel Noordwijkers zich af op social media. De bliksem bleek ingeslagen in een schoorsteen op een dak van een woning aan de Alk in het Vinkenveld.....

en in de woning door het afzuigsysteem heen geslagen. Een gedeelte was weggebrand. Door de blikseminslag waren heel wat dakpannen van hun plek gekomen aan beide kanten van het dak. De ladderwagen van de brandweer is ter plaatse gekomen en tijdens een fikse regenbui is gepoogd de dakpannen weer terug te krijgen op hun plek. Een uitdagende klus. 

Door de blikseminslag kwamen diverse woningen in de straat en in de wijk zonder stroom te zitten. Liander is ter plaatse om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen. 

De bewoners waren niet thuis van het betreffende huis. 

Foto’s: BON

Filmpje/foto’s blikseminslag: Dennis Appelt 

 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.