Datum: 29-07-2021 - 11:31
15
jun
'21
Noordwijkse Reddingsbrigade organiseert cursus muizwemmen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijkse Reddingsbrigade organiseert cursus muizwemmen.

Leer veilig zwemmen in zee met stroming en muien. Op zaterdag 17 juli en zondag 18 juli geeft de Noordwijkse reddingsbrigade een cursus muizwemmen voor kinderen vanaf 10 jaar met een zwemdiploma. Deelname is gratis!...

Het doel van de cursus is om de bewustwording m.b.t. de gevaren van de zee onder de jongeren en hun ouders te vergroten. De cursus zal starten met een stuk theorie waarin uitleg wordt gegeven over het strand, de zee, zandbanken, golven, stroming en muien. In het praktijkdeel gaan we in kleine groepjes onder begeleiding van lifeguards de zee in om de theorie in de praktijk te laten zien en te laten ervaren op een veilige en verantwoorde manier. Ouders zijn van harte welkom.

Anders dan voorgaande jaren zijn de locaties van de cursus. Op zaterdag 17 juli vinden er drie cursussen plaats bij de reddingsbrigade post op de Koningin Wilhelmina Boulevard bij afrit 10 (t.h.v. het Palaceplein). Op zondag 18 juli wordt de cursus gegeven bij de reddingsbrigade post op Langervelderslag.

Aanmelden voor de cursus kan via https://www.reddingsbrigadenoordwijk.nl/muizwemmen/

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.