Datum: 17-06-2021 - 01:15
10
jun
'21
Energiecoaches aan het woord: Paul Hekking
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Energiecoaches aan het woord: Paul Hekking

In deze wekelijkse column komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. Deze week: Paul Hekking....

Deze week heb ik als energiecoach mijn eerste klant gehad. Hij woont momenteel met zijn vrouw in zijn vakantievilla op Sollasi, maar normaliter wonen zij in Italië. Door de corona zijn zij echter sinds vorig jaar maart aan hun vakantiehuis gekluisterd. De energierekeningen over de afgelopen twee jaren waren nogal tegengevallen en vergeleken met de jaren daarvoor aan de hoge kant. Op zich wel logisch wegens de permanente bewoning en afgezet tegen het gemiddelde gebruik voor vrijstaande huizen was het gebruik eigenlijk nog geen eens zo erg veel hoger.

Aan de voordelige besparingen wordt in de meeste gevallen dan ook al voldaan. Toch is er veel te winnen, maar daar zit wel een behoorlijk prijskaartje aan. De vakantiewoning dateert uit 1973: de muren zijn enkel steens, in de meeste ramen, behalve in een aanbouw uit 2008, zit enkel glas. Dat zit ook in de tochtige schuifpui. De trap naar de slaapverdieping is open, dus veel warmte stroomt naar boven.

Kortom: werk aan de winkel, tenminste bij permanent gebruik van de woning. Bij gebruik als recreatiewoning in de zomermaanden, zoals in de jaren hiervoor, is aanpassing eigenlijk niet echt nodig. Aangezien beiden alle twee de coronaprikken hebben gehad, vliegt het echtpaar binnenkort weer naar Italië. Hoe het met de energiehuishouding in hun woning daar is gesteld, is niet bekend.

Afspraak maken

Is uw belangstelling gewekt, dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via bespaarafspraak.nl/noordwijk

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.