07
jun
'21
Politie greep al in afgelopen zondag, bewoners KW Boulevard sturen brief aan gemeente over overlast groepen motorrijders.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Politie greep al in afgelopen zondag, bewoners KW Boulevard sturen brief aan gemeente over overlast groepen motorrijders.

Afgelopen zondag maakte de politie Noordwijk al bekend via hun socials dat een gezamenlijke ride-out van diverse motorclubs een hoop overlast had gegeven. Er werd onnodig geluid gemaakt, rode verkeerslichten werden genegeerd, kruispunten geblokkeerd en voetgangers (waaronder kinderen) kregen geen voorrang bij zebrapaden....

Met basisteams, de mobiele eenheid en Team Verkeer werden de groepen gevolgd en werd er toezicht op gehouden. Van 1 motorrijder werd ter plaatse het rijbewijs ingevorderd wegens het opzettelijk blokkeren van een kruispunt, en diverse andere motorrijders kunnen nog een boete op de deurmat verwachten. 

Bewoners van de Koningin Wilhelmina Boulevard hebben al herhaaldelijk hun beklag gedaan over de overlast van groepen motorrijders aldaar. Al eerder hebben zij dit probleem, in juli 2020, kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad maar een reactie werd daar nooit op gegeven. De overlast van afgelopen week was voor de bewoners reden om wederom dit probleem aan de kaak te stellen en opnieuw een brief te sturen aan de gemeente. 

Woensdagavond 2 juni stonden een groot aantal motoren, meer dan 45, strak geparkeerd op de Promenade tegenover de Hotels van Oranje. De coronamaatregelen worden niet in acht gehouden door de groepen en bij vertrek is het lawaai niet te harden. Vaak gaat dit door tot elf uur in de avond.

Niet alleen voor de bewoners maar ook voor de bezoekers van de terrassen moet dit lawaai toch wel een kwelling zijn, aldus de bewoners. Als Kuuroord Noordwijk kan dit gedrag en deze overlast niet getolereerd worden. De bewoners verzoeken dan ook aan de gemeenteraad om deze overlast op de agenda te zetten, zodat er mogelijke via de Algemeen Plaatselijke Verordening beperkende maatregelen kunnen worden getroffen.

Foto: Politie Noordwijk