Datum: 27-09-2023 - 16:28
07
jun
'21
Northgo leerlingen doen project over ‘genderneutrale toiletten’. (Filmpje)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Northgo leerlingen doen project over ‘genderneutrale toiletten’. (Filmpje)

Lily, Meike en Sabine, leerlingen van klas V5B van het Northgo College hebben een project gedaan over genderneutrale toiletten op school. Ze hebben daarvoor een breed onderzoek gedaan onder medeleerlingen, docenten, gemeente en COC Leiden....

De drie dames hebben onderzocht hoe er wordt gedacht over genderneutrale toiletten op het Northgo College. Er blijkt nog veel onduidelijkheid te zijn en nog niet veel besproken op school en daar zien de betreffende leerlingen graag verandering in. 

Het Northgo College moet een plek zijn waar elke leerling en docent zichzelf kan zijn, zonder gevoelens van onzekerheid of uitsluiting. Het motto van de school is tenslotte: ‘Northgo, de school waar je je thuis voelt’.

In het filmpje geven Lily, Meike en Sabine antwoord op vragen en leggen uit hoe het onderzoek tot stand is gekomen en wat de uitkomsten daar van zijn. Medeleerling Troy komt ook aan het woord als non-binair persoon, een identiteit die noch-mannelijk, noch-vrouwelijk is. 

Film: BON

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.