08
jun
'21
Online Koffie+ | 'BIJ-leren' over bijen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Online Koffie+ | 'BIJ-leren' over bijen.

Iedereen kent de honingbij, maar wist je dat er in ons land meer dan 350 soorten wilde bijen voorkomen? Van maart tot oktober spelen zich dagelijks de boeiendste taferelen af in de bijenwereld. Op 17 juni van 10.30-12.00 uur organiseert de Bibliotheek Bollenstreek in samen werking met Naturalis...

een lezing over bijen. Leer waarom ze zo belangrijk zijn, wat ze nodig hebben en hoe ze daarbij geholpen kunnen worden.

Bijen zijn heel belangrijk voor onze voedselvoorziening, 80% van onze groenten en fruit is afhankelijk van bestuiving door bijen en dat geldt ook voor het overgrote deel van planten in de natuur. Maar het gaat niet goed met de bijen. Meer dan de helft van alle 358 soorten in Nederland is bedreigd. Een van de grootste bedreigingen voor de bijen is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Door de intensieve grootschalige landbouw, verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van ons groen zijn er steeds minder bloemrijke bermen, weilanden, parken en tuinen en daar ontbreken ook nog eens geschikte plekken om in de grond en holten te nestelen. Redenen te meer om het deze dieren ook in de eigen tuin naar hun zin te maken.

Er worden praktische tips gegeven om jouw tuin of balkon snel en eenvoudig aantrekkelijk te maken voor wilde bijen, door meer voedsel en nestelgelegenheid aan te bieden.

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Praktische informatie

Online Koffie+ | ‘BIJ-leren’ over bijen

Datum: 17 juni

Tijd: 10.30-12.00 uur

Locatie: Online

Deelname: Gratis

Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl