Datum: 29-07-2021 - 09:57
03
jun
'21
Burgemeester schrijft brief aan de raad over de onrust op het strand gisteravond.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Burgemeester schrijft brief aan de raad over de onrust op het strand gisteravond.

Naar aanleiding van de onrust en ongeregeldheden op het strand gisteravond (klik hier voor het artikel) heeft burgemeester Wendy Verkleij een brief gestuurd aan de raadsleden. Een groep van 200-400 veelal jongere personen zorgden voor overlast. Een flink aantal waren onder invloed van middelen zoals lachgas, drugs en alcohol....

en overtraden de coronamaatregelen. De politie heeft de grote groep jongeren van het strand af gestuurd en één aanhouding verricht. De burgemeester dankt de politie voor hun inzet. 

De burgemeester geeft aan dat ze het een zeer onwenselijke situatie vindt. Het strand van Noordwijk moet voor iedereen toegankelijk zijn om te recreëren en vrije tijd door te brengen. De burgemeester begrijpt dat iedereen daar behoefte aan heeft maar wel binnen de kaders van fatsoen en de coronamaatregelen. 

Om herhaling te voorkomen (Op 7 april jl. was het ook al raak met met een uit de hand gelopen strandfeest) bereidt de burgemeester een plan voor om, ook na het opheffen van de coronamaatregelen, de middelen te hebben om in te kunnen grijpen en dit soort uitspattingen te kunnen voorkomen.

In het plan hoort ook de communicatie richting inwoners en toeristen. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.