Datum: 29-07-2021 - 16:19
02
jun
'21
Inzet KNRM en NRB op het strand voor onwel geworden badgast.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Inzet KNRM en NRB op het strand voor onwel geworden badgast.

Gisterenmiddag omstreeks 1445 uur is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd ter ondersteuning van de ambulancedienst op het strand ter hoogte van strandpaal 20 (Zeereep) in Noordwijk....

Een strandbezoeker was onwel geworden waarop de hulpdiensten werden ingeschakeld. Het kusthulpverleningsvoertuig heeft de ambulancemedewerkers en hun materieel bij strandafrit 19 opgewacht en is daarna naar de opgegeven locatie gereden. De persoon is ter plaatse door het ambulance personeel onderzocht en over gebracht naar het KHV voertuig, die de persoon en het ambulance personeel terug naar de ambulance bracht. 

De onwel geworden persoon is meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. 

De KNRM heeft geholpen om de spullen van de onwel geworden dame en haar metgezel snel in te pakken en mee te nemen naar de strandafrit.

Dezelfe ochtend rond kwart voor 11 is het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) Noordwijk ook ingezet geweest ter assistentie van de ambulancedienst op het strand van Noordwijk.

Ter hoogte van strandafrit 1 in Noordwijk had een voetganger tijdens een de wandeling een beenblessure opgelopen waarna de persoon niet meer zelfstandig het strand kon verlaten.

De persoon is ter plaatse door een ambulancemedewerker nagekeken waarna de persoon door het kusthulpverleningsvoertuig naar een eigen voertuig in omgeving kon worden overgebracht. Vervoer naar het ziekenhuis bleek in dit geval niet direct noodzakelijk. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.