Datum: 27-07-2021 - 08:27
29
me
'21
Ara Marley houdt haar baasjes èn brandweer Noordwijk aardig bezig.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Ara Marley houdt haar baasjes èn brandweer Noordwijk aardig bezig.

Vanmorgen was Ara Marley al ontsnapt aan haar baasjes in Voorhout. De collega’s van brandweer Voorhout hebben toen een vergeefse poging gedaan het dier te vangen. Maar ze vloog lekker een stukje verder en gaf ze het nakijken.....

Vanmiddag is de ladderwagen van korps Noordwijk ter plaatse gekomen. Gewapend met een lange stok met daaraan een krentenbolletje geprikt moest de Ara gelokt gaan worden. Maar helaas, ook deze boom werd verlaten en Marley vloog weer verder. Een paar straten verder werd ze gelokaliseerd in een dakgoot.

Via het dakraam van de buren, de bewoners van het betreffende huis waren niet thuis, werd door het baasje geprobeerd Marley te lokken maar ze had nog steeds geen zin om te luisteren. 

De ladderwagen werd omgereden en het baasje van Marley ging mee omhoog in het bakje van de ladderwagen. Er was ondertussen een lekker kippenpootje gehaald om te lokken, en ja hoor, Marley gaf het op en kwam mee naar beneden. Bij het buurhuis mocht de eigenaar met Marley op zijn schouder naar binnen om de vogel veilig te stellen. In haar opgehaalde bench is Marley weer mee naar huis genomen.

De eigenaren van Marley zijn brandweer Noordwijk zeer erkentelijk voor hun hulp. Mevrouw stond nog even te shaken op haar benen toen ze weer vaste grond onder de voeten had, maar na een glaasje water ging het gelukkig snel weer beter. 

De buurtkinderen werden ook nog verrast, ze mochten even op de ladderwagen komen staan. 

De eigenaren van Marley hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van de foto’s. 

Foto’s: BON 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.