Datum: 29-07-2021 - 17:04
29
me
'21
Atlantikwall Museum dankt de AW Groep voor veiligstellen anti-tankmuur.
Geschreven door Atlantikwall museum

Atlantikwall Museum dankt de AW Groep voor veiligstellen anti-tankmuur.

Op vrijdag 28 mei overhandigde Jan Heus namens het Atlantikwall Museum Noordwijk 125 mooi opgemaakte entreekaarten voor het museum aan de AW Groep. Dit gebeurde als dank voor de bijdrage van de AW Groep aan de opgraving en plaatsing van een stuk anti-tankmuur bij de ingang van het museum. Hier vond ook de overhandiging plaats....

De AW Groep stuitte tijdens de graafwerkzaamheden op het Palaceplein op de anti-tankmuur. Deze muur, onderdeel van de Atlantikwall, werd direct na de oorlog begraven. Samen met de gemeente Noordwijk heeft de AW Groep een deel van de muur veilig kunnen stellen en zo voor toekomstige generaties kunnen bewaren. Een deel, zo’n 1,5 meter groot, is geplaatst op het Palaceplein en is op 5 mei jl. door burgemeester Wendy Verkleij als monument onthuld. Het andere deel, eveneens 1,5 meter groot, is geplaatst bij de ingang van het museum.

De museumkaarten werden aan de AW Groep overhandigd door Jan Heus die als vicevoorzitter van het Atlantikwall Museum Noordwijk nauw betrokken was bij het project. Jan Heus was meer dan twintig jaar vrijwilliger en was naast vicevoorzitter ook penningmeester en bestuurslid van het museum. Recentelijk is hij door voorzitter Victor Salman benoemd tot ‘erelid’.  

Atlantikwall Museum Noordwijk

Het Atlantikwall Museum Noordwijk stelt zich als doel om de bezoekers en andere geïnteresseerden een beeld te geven van de wijze waarop de Europese kust door de Duitsers werd omgevormd tot een vesting. Vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het mogelijk te maken om ‘Batterij Noordwijk’, bestaande uit een vuurleidingsbunker, geschutsbunkers, munitiebunkers en woonbunkers, open te stellen voor het publiek.

Op de foto: Jan van der Knijff, bedrijfsleider AW-groep (links) en Jan Heus, oud-vicevoorzitter Atlantikwall Museum en tevens erelid (rechts).

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.