Datum: 29-07-2021 - 18:40
28
me
'21
Bewoners De Eendracht genieten van een heerlijke ‘Dirk’ maaltijd.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Bewoners De Eendracht genieten van een heerlijke ‘Dirk’ maaltijd.

In de Eendracht wordt regelmatig een activiteit georganiseerd door de bewonersraad. Al enige tijd lag dit natuurlijk stil maar vanmiddag mocht en kon het weer! ...

De ene maand is er een bingo en de andere maand wordt er gezamenlijk gegeten. De bewonersraad bestaat momenteeluit drie personen: Hans, Coby en Henny. Elke donderdagochtend wordt er koffie gedronken met eventueel een kleine activiteit erbij. Voor de binding van de bewoners is het heel belangrijk om af en toe bij elkaar te komen.

Toen de huidige bewonersraad ontstond was er geen budget voor activiteiten maar Hans kwam terecht bij fonds 1818 voor ondersteuning. De woningstichting gaf toestemming dat er activiteiten werden georganiseerd. Zij hebben ook een tafel gegeven en vanuit het fonds zijn er spullen aangeschaft.

Vandaag wordt er eindelijk weer lekker gekookt. Stamppot andijvie, stamppot bieten en heerlijke gehaktballen. Hans kookt in zijn eigen appartement voor ongeveer 25 bewoners de maaltijden. Wie (nog) niet aan tafel mee kan eten krijgt een bordje thuis bezorgd. 

Supermarktmanager Aad van der Zalm van Dirk supermarkt aan de Keuvel was vorig jaar al benaderd door Hans of hij een maaltijd wilde sponsoren en was dit uiteraard niet vergeten. Hans mocht zijn boodschappen briefje inleveren en kon alles op komen halen. Dat betekende dat de bewoners deze keer ook geen eigen bijdrage hoefde te betalen. 

Vanmiddag kwam Aad van der Zalm samen met collega Mike gezellig even langs voor een praatje en nam tot verrassing van de bewoners nog twee tassen vol met bakjes fruit en mandarijnen mee voor het toetje. 

De sponsoring door Dirk Supermarkt werd erg gewaardeerd door de bewoners en de bewonersraad. Na een lekker borreltje werden de borden volgeschept en werd er met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.