Datum: 29-07-2021 - 11:28
27
me
'21
Een ommetje met…? Door de kantoortuin van Flexible Human Services (FHS)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Een ommetje met…? Door de kantoortuin van Flexible Human Services (FHS)

Aan de oproep om een ommetje te maken met de burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij, werd rijkelijk gehoor gegeven. Zo ook door de directeur van FHS, Nico Geerlings. “Maak een ommetje met de burgemeester! Heb je iets op jouw hart? Burgemeester Verkleij wil graag met je in gesprek tijdens een ommetje door de bossen, duinen, jouw wijk of bedrijf in Noordwijk, Noordwijkerhout of de Zilk.” Dat stond op social media te lezen. Nico Geerlings van FHS reageerde...

en maakte afgelopen woensdag het ommetje door zijn kantoortuin. Flexible Human Services staat bijna 20 jaar voor “Thuis in internationale arbeidsbemiddeling” en dat zegt zoveel meer dan uitzenden alleen. Een bedrijf met een sociale ziel, waar de aandacht niet alleen op uitzenden ligt. Ook begeleiding, opleiding, verzekering, vervoer en huisvesting voor de mensen is belangrijk.

Vooral over dat laatste wilde Nico Geerlings de burgemeester bijpraten. Fijn dat burgemeester Verkleij de moeite nam om een van de belangrijkste uitzendbureaus in de regio persoonlijk te bezoeken. Het was een aangenaam gesprek en goed te horen dat de roots van de burgemeester ook bij het uitzendbureau liggen. Ze was een aantal jaren werkzaam bij Adecco. Door het slechte weer werd het ommetje door de kantoortuin van FHS gedaan en had ze de gelegenheid om een aantal van de medewerkers van FHS persoonlijk te ontmoeten. De meeste van de werknemers werken momenteel natuurlijk vanuit huis.

“Dat er veel aandacht wordt gegeven aan de Nederlandse les is duidelijk te merken” vertelt ze verwonderd. “En dat met al die nationaliteiten!” Bij FHS werken veel mensen met verschillende nationaliteiten. Niet alleen Poolse, maar ook Roemeense, Bulgaarse, Letse en zelfs iemand uit Moldavië. De rijke geschiedenis van het bedrijf FHS werd vol trots door Nico verteld aan de hand van de prachtige tijdlijn in de directiekamer. Het kwam door de drukke agenda van de Burgemeester, anders had het gesprek nog veel langer kunnen duren.

Er waren ook veel raakvlakken op persoonlijk vlak. Niet alleen de liefde voor de kinderen (voor Nico ook al een kleinkind) en de moeilijkheden bij het ondersteunen van de jonge mensen in corona tijd, maar ook de gezamenlijke liefde voor het voetbal. En dan ook nog dezelfde voetbalclub. Ze poseren bij de verse bloemen in de kantoortuin. Hoe toepasselijk achter het schilderij waar “Talent to…. change your world” op staat. Samen op weg naar een rooskleurige toekomst.  

“Ik ben trots op wat we met elkaar hebben bereikt in die 20 jaar.” Zegt Geerlings.” Trots op het jarenlange vertrouwen dat onze klanten ons hebben gegeven. Trots op onze identiteit. We zijn gegroeid. Waar we in 2002 misschien 50 tot 70 mensen aan het werk hadden, zijn dat er nu ruim 2.000 bij ongeveer 200 bedrijven. Maar nog steeds werken we met dezelfde filosofie als die van 19 jaar geleden. Waarmee we er dagelijks voor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt. Want alleen als het goed voor je is geregeld, kun je je ergens thuis gaan voelen. Alleen als je je ergens thuis voelt, kun je het beste uit jezelf halen.”

“De (uitzend)markt en de wereld om ons heen verandert snel en elk jaar komen er nieuwe regels en wetgeving bij. De manier waarop de uitzendbranche hierop reageert is steeds vaker punt van discussie. Het is onze taak om voorop te blijven lopen als het gaat om transparantie in werkwijze en processen. Maar nog veel belangrijker is dat we werken met mensen en dat we ons voorbereiden op de toekomstige generatie. Dat is echt het allerleukste wat er is!”

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.