Datum: 25-07-2021 - 18:24
27
me
'21
Palace Hotel per direct gesloten, huur is opgezegd door eigenaar.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Palace Hotel per direct gesloten, huur is opgezegd door eigenaar.

Het Palace Hotel aan het Picképlein is per direct gesloten. De leden van het inpandige fitness centrum hebben een mail gekregen dat de sportlocatie ook gesloten is tot nader bericht. Eerder dit jaar werd het Radisson Palace Hotel omgedoopt tot Palace Hotel omdat het hotel op eigen benen wilde staan, en niet meer onder de vlag van Radisson wilde door gaan. Dit omdat de eigenaar ontevreden was over Radisson....

Een recente rechtszaak tussen het Palace Hotel en Radisson is in het voordeel van Radisson uitgevallen. Radisson eiste van de eigenaar dat de naam Radisson terug moest op het hotel. Ook stond er nog een aanzienlijk bedrag open wat het hotel nog moest afdragen aan Radisson. 

Het hotel was van mening dat Radisson te weinig doet om klanten te trekken naar het hotel, waardoor het hotel te maken had met onderbezetting van kamers en vergaderzalen. En wilde daarom per 1 januari 2021 als zelfstandig hotel verder.

Ondertussen heeft het hotel al maanden geen huur betaald aan de eigenaar, tevens aandeelhouder van het pand. Door de langdurige sluiting afgelopen jaar zijn er nauwelijks inkomsten geweest. Met de huurachterstand en de eis van Radisson was een faillissement onvermijdelijk. 

Door het faillissement uit te laten spreken van het hotel heeft Radisson nu het nakijken. Het hotel staat al enige tijd te koop. Het is ook mogelijk dat de eigenaar zelf andere plannen heeft met het pand. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.