Datum: 27-07-2021 - 07:50
23
me
'21
Surfers mogelijk in de problemen voor kust Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Surfers mogelijk in de problemen voor kust Noordwijk.

De KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) is afgelopen zaterdagavond 22 mei uitgereden en uitgevaren voor een melding van een persoon in de zee ter hoogte van het Hotel van Oranje....

Rond kwart over negen die avond werd de melding gemaakt vanaf het strand. Een surfer dan wel surfers zouden in de problemen zijn geraakt.

Naast de KNRM werden ook meerdere politie-eenheden en een ambulance ter plaatse gestuurd. Korte tijd later sloot ook de "Zulu" oftewel de politiehelikopter aan bij de zoekactie.

In zee werden surfers aangetroffen maar van nood bleek geen sprake. Wel werden zij verwezen om naar de kant te gaan. De melder stond nog op het strand en kon zo aanwijzen om wie het ging dan wel wie het waren.

Na ongeveer een uur was de actie ten einde en was de rust weer wedergekeerd op het strand.

foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.