Datum: 29-07-2021 - 18:17
27
me
'21
Online Koffie+: ‘Voorlichting Financieel Gezond ouder worden’.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Online Koffie+: ‘Voorlichting Financieel Gezond ouder worden’.

Op 3 juni van 10.30 tot 12.00 uur geeft de Lokale Alliantie Bollenstreek voorlichting over financieel gezond ouder worden tijdens de online Koffie+ van de Bibliotheek Bollenstreek. In de Bollenstreek zet de Lokale Alliantie zich in voor preventie en vroegsignalering van financieel misbruik bij ouderen....

Helaas komt financieel misbruik van ouderen veel voor en daar is som moeilijk iets aan te doen. Met name alleenstaande hulpbehoevende ouderen met een beperkt sociaal netwerk zijn een potentieel slachtoffer voor financieel misbruik. De dader is veelal een familielid of een ‘trouwe hulp’ waarvan het slachtoffer voor hulp van afhankelijk is. Hoe kleiner het sociaal netwerk, hoe makkelijker de dader ruimte voelt onrechtmatig te handelen.

Misbruik ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak gaan daders steeds een stapje verder en voelen slachtoffers zich onder druk gezet. Aan financieel misbruik kan altijd iets worden gedaan. Het is daarom belangrijk om met elkaar te spreken over hoe ervoor gezorgd kan worden dat mensen ook op oudere leeftijd financieel gezond kunnen leven.

In deze voorlichting komen onderwerpen aan bod als: wat is financieel misbruik; hoe kan je het herkennen en hoe kan je het voorkomen?

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Praktische informatie

Datum: 3 juni

Tijd: 10.30-12.00 uur

Locatie: online

Deelname: Gratis

Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.