Datum: 27-07-2021 - 07:25
23
me
'21
Fiets- en scooterroutes in Noordwijk en omgeving.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Fiets- en scooterroutes in Noordwijk en omgeving.

 

Noordwijk is de perfecte uitvalsbasis voor de mooiste fiets- en scootertochten. Natuurlijk heb je het kustgebied, met de prachtige duinen die erom roepen om verkend te worden. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Hieronder beschrijven we een paar mooie tochten ter inspiratie. Haal je tweewieler dus snel uit de schuur en ga op pad!...

Rondje Noordwijk-Noordwijkerhout

De vuurtoren is natuurlijk een goed startpunt voor vele fiets- en scooterroutes in de omgeving. Vanaf het Vuurtorenplein rijd je dwars door de duinen. Je geniet hier niet alleen van de prachtige natuur, de wind en de zeelucht, want je komt ook langs het Atlantikwall Museum Noordwijk. Het is een museum in een bunker en een gangenstelsel uit de Tweede Wereldoorlog. Via Langervelderslag gaat de tocht verder langs het Oosterduinsemeer en naar het centrum van Noordwijkerhout, met het pittoreske Witte Kerkje. Daar vandaan peddel je verder, dwars door de bollenvelden naar Noordwijk-Binnen, waar je mooie historische bouwwerken kunt bewonderen, zoals bollenschuren en de oude Jeroenskerk, waarvan je de toren kunt beklimmen. De weg terug naar Noordwijk gaat via de elegante “Villawijk de Zuid” en de Koningin Astrid Boulevard tot het Vuurtorenplein.

Route historisch Noordwijk, duinen en polders

Noordwijk en omgeving kent een lange geschiedenis en dat is mooi te zien tijdens een fiets- of scootertocht! In de Voorstraat staan bijvoorbeeld fraaie eeuwenoude panden, maar één van de oudste bouwwerken is de 15e-eeuwse, gotische Oude Jeroenskerk. Verder is er natuurlijk de monumentale, 33 meter hoge vuurtoren uit 1923. Nadat je al die historie hebt bewonderd, rijd je de duinstreek in. De omgeving is een afwisseling van dichte bossen, duintoppen en uitzicht op het strand, de zee, de bollenvelden en het waterrijke polderlandschap rond Oegstgeest.

Route Keukenhof Lisse

Vanuit Noordwijk is het zo’n 12 kilometer fietsen of brommen naar het Keukenhof in Lisse. Vooral tijdens het voorjaar is het erg mooi daar te rijden en te genieten van de kleurexplosie van de bloemen. Een route door de bollenvelden naar het Keukenhof en terug naar Noordwijk zal dus ongeveer 30 km zijn; een perfecte afstand voor een dagtochtje! Tip: kijk op de Flowermap op Bollenstreek.nl om te kijken waar de bloeiende bollenvelden zijn.

Veilig en comfortabel

Als je regelmatig wil fietsen is de aanschaf van een goede, comfortabele fiets en slot echt aan te bevelen en dat hoeft je de kop niet te kosten. Merken als Popal, Spirit en Altec leveren kwaliteitsfietsen voor het hele gezin voor een vriendelijke prijs. Investeer ook in goede sloten voor je tweewieler. Voor je fiets kies je een ART 2 slot en voor je scooter met ART-3 of ART-4 keurmerk. Bij merken als Abus of Vinz hoef je ook hiervoor niet de hoofdprijs te betalen.

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden voor de meest prachtige fiets- of scooterroutes. Maak bijvoorbeeld een tocht langs verschillende vuurtorens, ontdek de elegante landhuizen in de omgeving of stippel een route uit langs de meren en ga vogels spotten! Noordwijk en omgeving heeft het!

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.