Datum: 02-10-2023 - 09:42
20
me
'21
Northgo College installeert eigen Plastic Raad.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Northgo College installeert eigen Plastic Raad.

Op het Northgo College zijn vanmiddag vijf leerlingen geïnstalleerd in de Plastic Raad. Onder toeziend oog van wethouder Sjaak vd Berg ondertekenden zij de overeenkomst.....

De leerlingen bedachten het idee zelf tijdens een plastic soep opdracht van We Are Nature in samenwerking met de gemeente.

Het doel van het educatieve project, waarbij leerlingen zwerfafval-adviseur worden van de gemeente, is om jaarlijks 1 of meerdere van de bedachte ideeën uit te voeren om zwerfafval binnen de gemeente tegen te gaan.

Met deze participatie worden jongeren, die voornamelijk worden gezien als probleemgroep, intensief betrokken bij de oplossingen voor plastic soep. 

Directeur Van der Plas gaf aan dat het vooral draait om de leerlingen, jonge mensen die zich betrokken voelen bij een zeer belangrijk onderwerp voor de toekomst. Hoe gaan we nu om met plastic en hoe gaan we dat reduceren. Het Northgo College is al enige tijd bezig met de onderwerpen milieu, energie, plastic etc, waaronder het recent geopende Tiny Forest en binnenkort komt de Windwokkel. Vandaag staat in het teken van de Plastic Raad. 

Harry Mulder, Aardrijkskunde docent van het Northgo College had een speciale dag georganiseerd waar het ging over plastic en zwerfafval. Er werd onderzoek gehouden naar zwerfafval wat gevolgd werd door een presentatie door alle werkgroepjes. Daar is ook de Plastic Raad uit voort gekomen.

Wethouder vd Berg, wethouder duurzaamheid en afval (grondstoffen) gaf aan dat plastic op zich een fantastisch materiaal is, het wordt intensief gebruikt, maar dat betekent ook dat je dat overal tegen komt, ook als zwerfafval. Op straat zijn er de Z-ambassadeurs en de gemeentewerkers die zich inzetten om afval op te ruimen, en hij is enorm blij met een project zoals dit op en rond de school. Er werd al veel over geleerd en dat er verder over nagedacht gaat worden in de Plastic Raad en daarmee medeleerlingen aangezet en gestimuleerd worden tot meer acties en minder zwerfafval is natuurlijk fantastisch. Hij ondersteund daarom graag vanuit de gemeente de Plastic Raad. 

Julian, Sydney, Giel, Zoë en Nina gaan hard aan de slag om er een groot succes van te maken komend jaar. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.