Datum: 29-07-2021 - 17:41
17
me
'21
Klaas en Alie van Duin-Duijndam 65 jaar getrouwd!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Klaas en Alie van Duin-Duijndam 65 jaar getrouwd!

Vandaag, 17 mei 2021, zijn Klaas en Alie van Duin-Duijndam 65 jaar getrouwd! In hun knusse woning aan de Hoogwakersbosstraat vertellen ze vol enthousiasme over de voorbij gevlogen jaren en wat ze allemaal hebben meegemaakt. Ondertussen versieren dochter en kleindochter het huis met slingers en ballonnen. Ondanks dat er geen groot feest kan worden gegeven wordt er zeker stil gestaan bij dit bijzondere huwelijks jubileum....

Klaas en Alie hebben elkaar in de Hoofdstraat leren kennen, deze straat werd vroeger de huwelijksmarkt genoemd. Klaas zat in militaire dienst maar in het weekend was hij af en toe thuis. Alie liep met een vriendin en die vriendin trok de baret van Klaas zijn hoofd. Ze ging met de baret het strand op maar Klaas had die baret nodig, dus klaas ging achter de dames aan. Alie was toen 16 en Klaas 20 jaar. Tijdens de diensttijd schreven ze elkaar brieven. De diensttijd was in Zuid Laren en af en toe in het buitenland. Eens in de maand was er vrij vervoer en dan kwam Klaas naar huis. Na de diensttijd zagen ze elkaar bijna elke dag. Alie komt uit de Stijntjesduinstraat, uit een gezin van 5. Klaas is opgegroeid in de Zoutmanstraat, uit een gezin van 8 kinderen. Vader was zeeman, Klaas grapt dat anders het gezin wel wat groter was geweest. 

Na 6 jaar verkering werd er getrouwd in kerk en gemeentehuis, op dezelfde dag. De kinderen van de kleuterschool waren erbij, Alie was kleuterjuf. Alie hoefde niet meteen te stoppen met werken, ze gingen wonen in het huis midden in de Hoofdstraat naast kleuterschool De Kleine Zeester. Dat huis was van de school. Alie mocht toen nog een jaar blijven werken. Klaas stookte elke ochtend om 6 uur de kachels op op de school. Ze hebben vijf jaar in het huis gewoond. Er werd een huis gekocht op de Jan Kroonsweg, dat heet nu Jan Kroonsplein. Totdat het afgebroken werd (omdat de Parallelboulevard werd gebouwd) is daar gewoond, ongeveer tot 1970/71. Daarna volgden woningen aan de Hoogwakersbosstraat, in het Duinpark, en aan het Piet Heinplein. Daarna nog een paar jaar in een appartement in de Jan van Henegouwenweg maar dat beviel niet echt. Toen meneer 65 jaar werd kwamen ze in aanmerking voor de huidige seniorenwoning aan de Hoogwakersbosstraat. Ondertussen wonen ze hier al 25 jaar met veel plezier. 

Alie’s leven was gericht op het gezin van vier kinderen en het drukke huishouden. Na haar 65e is mevrouw vrijwilligerswerk gaan doen. Bij het trefpunt en bij de Wieken. Ze was daar gastvrouw en maakte de roosters voor de vrijwilligers. Ze sprong bij als er geen vrijwilligers waren. Tot twee jaar geleden, toen is Alie gestopt. Alie is ondertussen 86, klaas wordt 90 in oktober. 

Klaas heeft voor de diensttijd op de rokerij gewerkt bij Admiraal. Na diensttijd is Klaas met zijn vader mee gegaan de zee op, om te voorkomen dat hij terug moest naar de rokerij. Na een jaar varen werd er gestart met de stucadoorsopleiding. Klaas heeft eerst voor een bedrijf gewerkt, en is later met zijn schoonvader een bedrijf begonnen, stucadoorsbedrijf Duijndam van Duin.

Met 58 jaar moest meneer stoppen vanwege slijtage en ging de wao in. Klaas ging vrijwilligerswerk doen. Hij reed op het busje van het Trefpunt om inwoners rond te rijden, en maakte het maandbericht. Na 20 jaar vrijwilligerswerk zijn ze er mee gestopt. Klaas heeft ook jarenlang gewandeld, onder andere de Nijmeegse vierdaagse. 

Er werd een camper gekocht en ze reden daarmee achter een dochter aan die ook een camper had. Europa is aardig door gereisd. 

Klaas doet nog steeds de boodschappen en kookt de maaltijden, als liefhebber van warm eten. Elke week komen er nog kinderen thuis eten. Ze hebben ook jarenlang opgepast op de kleinkinderen. Er zijn 8 kleinkinderen en ondertussen 5 achterkleinkinderen. Ze hadden graag nog willen varen in Nederland op een cruiseboot maar door de corona kan dat allemaal niet meer. Alie volgt de nieuwsberichten online via de laptop en tablet, ze heeft Facebook en onderhoudt daarmee ook de contacten met de familieleden die in het buitenland wonen.

Gister zijn Alie en Klaas naar het huis geweest van een zoon in Noordwijk met een grote tuin waar ze met familie de middag door hebben gebracht. Er is een brief van de Koning gekomen en van de Commissaris van de Koning. Er zijn al mooie boeketten bezorgd, en veel kaarten zijn ontvangen. Een oproep van een dochter op facebook heeft er voor gezorgd dat Alie en Klaas verrast werden met mooie kaarten. 

De redactie van BlikOp Noordwijk wenst het bruidspaar nog vele jaren in goede gezondheid!

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.