Datum: 27-07-2021 - 07:20
15
me
'21
Geen versoepelingen voor culturele sector, lunchconcertserie van Muziek in Jeroen definitief gecanceld.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Geen versoepelingen voor culturele sector, lunchconcertserie van Muziek in Jeroen definitief gecanceld.

Met gevoelens van grote teleurstelling heeft Muziek in Jeroen moeten besluiten de nog geplande concerten in de serie Lunchconcerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk te cancelen....

Deze beslissing is genomen nadat het kabinet op dinsdag 11 mei bepaalde dat ,vanwege de onvoldoende dalende besmettingscijfers en hogeziekenhuisbezetting, versoepelingen slechts mondjesmaat kunnen worden ingevoerd.

Halverwege april leek de situatie nog heel hoopvol. In overleg met de Veiligheidsregio Hollands Midden en de Gemeente Noordwijk was weliswaar de start van de serie uitgesteld tot 18 mei, maar dan zouden toch nog vier van de zes concerten kunnen doorgaan.

Ondanks de geslaagde Fieldlab-proeven zijn de recentelijke versoepelingen aan concertzalen en theaters die dankzij hun systeem van kaartverkoop en reservering hun bezoekersstroom vooraf juist perfect kunnen stroomlijnen en beheersen, voorbij gegaan. Voor velen onbegrijpelijk.

Er rest Muziek in Jeroen niets anders om van de komende Zomerserie orgelconcerten, voorafgegaan door het familieconcert ‘Woesj’ op zondag 11 juli, een groot succes te maken. Onder het motto dat er niets boven het live genieten van muziek gaat.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.