Datum: 29-07-2021 - 10:41
12
me
'21
Noordwijkse fotograaf krijgt taakstraf en geldboete voor de rellen op het Malieveld.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijkse fotograaf krijgt taakstraf en geldboete voor de rellen op het Malieveld.

De wereldberoemde eekhoorn fotograaf Dick van Duijn heeft vanmorgen in de rechtbank Den Haag een taakstraf van 150 uur en een geldboete van €500 gekregen voor het geweld tegen een politiehond op het Malieveld in Den Haag....

Volgens de rechter verhinderde hij dat een hondengeleider een arrestatie kon verrichten door de hond een flinke schop te geven. De rechter ging er in mee dat ze begreep dat Dick geëmotioneerd was omdat het zijn broertje was die gebeten werd door de politiehond. Ook het feit dat hij enorm geschrokken is van het geweld, hoe alles uit de hand liep, en nooit meer mee zal doen aan demonstraties heeft er voor gezorgd dat de straf van de rechter wat lager was dan de eis van de officier van justitie. Die had 200 uur taakstraf geëist.

De geldboete gaat naar de hondengeleider voor de opgelopen schade.

Dick van Duijn houdt het op noodweer, hij was bang dat zijn broertje werd doodgebeten, De hondengeleider had een totaal andere kijk op het gebeuren.

Of Dick van Duijn in hoger beroep gaat tegen deze eis is nog niet bekend.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.