Datum: 27-07-2021 - 06:49
11
me
'21
Energiecoaches aan het woord: Sjaak Geerlings (2).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Energiecoaches aan het woord: Sjaak Geerlings (2).

In deze wekelijkse column komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. Deze week: Sjaak Geerlings.....

Sinds mijn eerste column heb ik al een 10-tal inwoners van de Gemeente Noordwijk een advies mogen geven. Adviezen op het gebied van kleine energetische maatregelen zoals het verwisselen van gloei- en halogeenlampen door spaar- of ledlampen.

De verwarming een uurtje eerder lager zetten, het juist gebruik van de vloerverwarming. Het energiebewust koken of het gebruik van waterbespaarders in de kranen of een waterbesparende douchekop. Het plaatsen van een brievenbusborstel of het energiebewust gebruiken van de afwasmachine, de wasmachine of droger. De koelkast tussen 4 en 6 graden, korter douchen enz.

Kortom een heel scala aan kleine maatregelen wat al gauw honderden euro’s per jaar kan schelen op de energierekening. Het belangrijkste vind ik wel dat de bewoners energiebewuster gaan leven, nadenken over het omgaan met energie. Dit alles onder het motto “niets moet, alles mag”.

Verder veel adviezen kunnen geven over grote energetische maatregelen zoals: dubbele beglazing, gevel- en dakisolatie, vervangen van een cv-ketel enzovoort. Bij een van mijn van mijn laatste bezoeken werd ik een beetje overvallen door de vraag, “kan ik een elektrische auto als powerbank gebruiken?”, dit schijnt te kunnen maar hoe, dat gaan we nog uitzoeken.

Tenslotte, energiebesparing en energiebewust leven gaat tenslotte om ons milieu, onze wereld, ons zelf, onze kinderen, onze kleinkinderen en ook niet onbelangrijk onze portemonnee. Wij staan voor u klaar!

Afspraak maken

Is uw belangstelling gewekt, dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via bespaarafspraak.nl/noordwijk

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.