Datum: 27-09-2021 - 06:45
30
apr
'21
Bestuur SJC verbijsterd over nieuwe opleverdatum nieuwbouw.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Bestuur SJC verbijsterd over nieuwe opleverdatum nieuwbouw.

Begin april heeft de gemeente aan SJC laten weten dat de nieuwbouw vertraagd is door een fout in de bouw (Klik hier voor het artikel). Eind april zou er een brief gestuurd worden aan SJC met de nieuwe opleverdatum. Deze brief is inmiddels ontvangen door het bestuur....

Het bestuur had rekening gehouden met een vertraging van 3 maanden naar aanleiding van de brief van de gemeente begin april. Echter in de ontvangen brief staat als datum 1 februari 2022 genoemd, tot grote verbijstering van het bestuur.

SJC had al eerder aangegeven dat de feestelijke opening in september niet meer mogelijk was. Ze hadden toch wel de verwachting dat de konijnenveiling in december 2021 voor het eerst in hun nieuwe verenigingsgebouw gehouden kon worden. Dit kan nu helaas ook niet door gaan.

De gemeente Noordwijk heeft laten weten in de brief dat er een oplossing is voor de fout die geconstateerd is. Deze oplossing ligt nu ter instemming bij bouw- en woningtoezicht. De oplossing moet echter worden ingekocht en geassembleerd na akkoord van bouw- en woningtoezicht en dat vergt langer de tijd. Het gaat immers niet om kant- en klare afhaalproducten.

De hoofdaannemer heeft aangegeven dat de nieuwbouw op of rondom 1 februari 2022 kan worden opgeleverd. Alles onder voorbehoud en garanties kan hij niet geven omdat het opnieuw inplannen van onderaannemers een intensieve, complexe aangelegenheid is. Er zijn nog veel onzekerheden die zowel een positief als negatief effect kunnen hebben op de opleverdatum.

De verlate oplevering heeft enorme consequenties voor SJC. In de eerste plaats voor alle leden, het kamperen op het eigen complex wordt met bijna een half jaar verlengd. Maar ook financieel heeft deze verlate oplevering fikse consequenties voor SJC. Het schrijven van de gemeente geeft ook nog niet de duidelijkheid wanneer het nieuwe hoofdveld bespeelbaar is, zodat de ergste ruimtenood op het complex verminderd kan worden. Het zal weer veel van het improvisatievermogen van de SJC organisatie vragen, waarbij zeker de wedstrijdsecretarissen aan de bak zullen moeten.

Ook de gemeente en alle betrokken partijen bij de bouw ervaren dit alles als een flinke tegenvaller. De gemeente zal dan ook in overleg treden met het bestuur om de consequenties voor onder meer de oplevering van het nieuwe hoofdveld, het pupillenveld en het gebruik van de tijdelijke huisvesting nader af te stemmen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.