Datum: 27-09-2021 - 05:42
28
apr
'21
‘Tegengeluid aan Zee’ dient ‘Motie van Ongeloof’ in.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

‘Tegengeluid aan Zee’ dient ‘Motie van Ongeloof’ in.

Bewonersgroep ‘Tegengeluid aan Zee’ heeft eerder een Brandbrief gestuurd aan de gemeenteraad met ‘Genoeg is Genoeg’, waarin zij hun bezwaren uiten over de bouwplannen op het Jan Kroonsplein. Op de uitloopvergadering van dinsdag 6 april jl. hebben met name de uitspraken van de wethouder over bewoners- participatie en de voorgestelde varianten voor het Jan Kroonsplein gezorgd voor ongeloof bij de bewoners!....

De wethouder doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij doet! Dat heeft er voor gezorgd dat de bewonersgroep nu komt met een ‘Motie van Ongeloof”.

- In een persoonlijk gesprek met de wethouder is Tegengeluid toegezegd dat zij meegenomen zouden worden in alle behandelingen van het Jan Kroonsplein, niet dus! Tot op heden niets gehoord over de varianten en/of de uitloopvergadering.

- De wethouder weigert invulling te geven aan bewonersparticipatie, ondanks dat dit wettelijk bepaald is.

Hij zegt ondanks aandringen van de raad letterlijk: “Ik hoef niet met de bewoners te praten, want zij willen een bouwlaag minder, dat weet ik nu wel...”

Nav het artikel genoeg=genoeg heeft Tegengeluid 26 reacties van individuele- en groepen bewoners uit de gemeente Noordwijk gekregen die soortgelijke bevindingen met de gemeente hebben. Bewonersparticipatie wordt al jarenlang stelselmatig niet toegepast. De gemeente Noordwijk is hiervoor al twee keer door de Nationale Ombudsman op de vingers getikt, ook dit werd (hooghartig) terzijde geschoven. Het college van B&W heeft onlangs over dit onderwerp ook een brief van Platform Initiatief Noordwijk ontvangen.

De bewoners en de gemeenteraad worden in Noordwijk niet serieus genomen!

Klik hier om de gehele brief te lezen van ‘Tegengeluid aan Zee’.

‘Tegengeluid aan Zee’ doet een oproep

Na het vorige artikel hebben zich naast de al bekende bewonersgroepen 26 nieuwe bewoners/bewonersgroepen gemeld die soortgelijke ervaringen met de gemeente Noordwijk hebben. De groep ontevreden inwoners wordt groter en groter.

Als u soortgelijke ervaringen heeft met de gemeente en zich herkent in dit stuk, ook een tegengeluid wilt afgeven of gewoon wilt reageren op dit stuk stuurt u dan een mailtje aan ‘Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.’. Samen staan we sterk(er)!

Namens bewonersgroep ‘Tegengeluid aan Zee’.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.