Datum: 27-07-2021 - 07:49
24
apr
'21
Diederik Gommers doopt nieuwe tulp Healthcare.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Diederik Gommers doopt nieuwe tulp Healthcare.

In het Erasmus MC is vrijdag 23 april een nieuwe tulp gedoopt. Deze bijzondere witte tulp, gekweekt in het hart van de Bollenstreek, gaat voortaan door het leven als de ‘Healthcare’. Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC, lid van het OMT en sinds kort ook BN’er, kreeg de eer om de witte tulp namens de zorg te dopen....

‘We voelen ons zeer vereerd’, zeg Gommers. ‘Maar ik denk dat de gehele zorg deze tulp ook wel een beetje heeft verdiend. Ik ben dan wel het boegbeeld geworden, maar het gaat natuurlijk niet om mij. Het gaat erom dat we dit met elkaar doen. Het is echt heel bijzonder dat we met alle ziekenhuizen in Nederland op deze manier samenwerken, omdat je normaal elkaars concurrent bent. Maar ook als je ziet wat de jongeren hebben gedaan om de ouderen te beschermen, dan vind ik dat echt heel knap. We hebben het echt samen gedaan. De Healthcare als ‘verbindende’ tulp, is een prachtig symbool voor deze hele periode.’

‘We hoefden niet lang na te denken over een passende naam voor deze bijzondere tulp’, vult Louis van Diest van FBT Hillegom aan. ‘Als blijk van waardering verdient de zorg het om geëerd te worden met een tulp die naar hen vernoemd wordt. We hebben Diederik Gommers gevraagd om de Healthcare tulp te dopen. Een vertrouwd gezicht vanuit het zorggeld die op een toegankelijke manier ons allen op de hoogte houdt over het verloop van de COVID-situatie in de ziekenhuizen. Daar zijn we hem erg dankbaar voor’.

De Healthcare is een witte leliebloemige tulp met een bijzondere vorm die rijkelijk bloeit in de tuin. De tulp is geregistreerd in het arsenaal van tulpen bij de KAVB (Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur). De doping vond in klein comité plaats in het Erasmus MC. Vanaf volgend jaar zal de Healthcare tulp verkrijgbaar zijn voor verkoop.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.