23
apr
'21
Autonome shuttle, toekomst in Noordwijk? (Foto’s en filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Autonome shuttle, toekomst in Noordwijk? (Foto’s en filmpje)

Vanmiddag was er op de Koningin Wilhelmina Boulevard een demonstratie van de autonome shuttle. Een shuttle die helemaal zelfstandig kan rijden. De gemeente Noordwijk is bezig met een studie/haalbaarheidsonderzoek of de shuttle ingezet kan gaan worden op een route tussen het Wantveld en de kop van de Hoofdstraat (via de KW Boulevard)...

Wethouder Roberto ter Hark is betrokken bij dit project en gaf vanmiddag op de boulevard een toelichting op het onderzoek. Er komen wegwerkzaamheden aan in het betreffende gebied waardoor er voorlopig veel parkeerplaatsen zullen verdwijnen. Omdat het vanaf het Wantveld best nog ver lopen is naar de Hoofdstraat zou de inzet van de shuttle een uitkomst kunnen zijn.

Vanmiddag konden aanwezige pers en voorbijgangers al ervaren hoe het is om mee te rijden in de shuttle. Er was nog een steward aan boord omdat deze shuttle uiteraard nog niet geprogrammeerd is. De demonstratie shuttle is normaal gesproken in gebruik op het terrein van ESA Estec. Daar wordt de shuttle al enige tijd gebruikt om personeel mee te vervoeren.

Er wordt in het onderzoek ook gekeken naar de kosten en wat de gemeente bereidt is te gaan betalen of wat passagiers bereidt zijn ervoor te gaan betalen om mee te rijden.