Datum: 17-06-2021 - 00:52
23
apr
'21
Palliam: Een slotje op de dag.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Palliam: Een slotje op de dag.

Iedere donderdagavond in april en mei kun je om 20.30 uur jouw dag meditatief afsluiten bij Palliam. Want dan gaat theologie student Hubert Jansen je voor in het online bidden van de dagsluiting (de completen) zoals deze overal ter wereld in katholieke kloosters en daarbuiten gebeden wordt...

Dag in dag uit, jaar in jaar uit, als golven die rollen op het strand in een altijd doorgaand ritme wordt op deze manier de tijd geheiligd op vaste momenten in de dag. Laat je meenemen door gregoriaanse gezangen, psalmgebed en veelzeggende stiltes. Deze laatste van de gebedsuren van het getijdengebed zal in de Engelse taal gebeden worden. Het is echter niet noodzakelijk dat je deze machtig bent om de schoonheid van deze online meditatieve viering te kunnen ervaren. Volgens Jansen is deze manier van samen bidden en mediteren als balsem voor de ziel, waarin de Eeuwige de kans krijgt om een 'woordje' tot ons te spreken.

Is je verlangen gewekt? Schrijf je dan in op www.palliam.nl en ervaar welke schat er verborgen ligt in de rijke monastieke traditie van het getijdengebed.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Bertijn Prins & Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma: www.palliam.nl

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.