Datum: 27-09-2021 - 06:59
22
apr
'21
Overdekt trainen en repeteren voor Noordwijkse verenigingen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Overdekt trainen en repeteren voor Noordwijkse verenigingen.

Op het parkeerterrein van Sportcomplex Duinwetering kunnen cultuur- en sportverenigingen vanaf donderdag 22 april overdekt trainen en repeteren. Door het plaatsen van tijdelijke overkappingen kunnen sporters en cultuurliefhebbers veilig samenkomen....

Impuls aan verenigingsleven

Door de langdurende coronamaatregelen hebben binnensportverenigingen en culturele verenigingen al maandenlang geen mogelijkheden om te trainen of repeteren. Samenkomsten in binnenruimtes zijn immers ook nu nog niet toegestaan. Nu de temperaturen oplopen kwam er vanuit een aantal Noordwijkse verenigingen een verzoek aan de gemeente om een alternatieve buitenlocatie aan te bieden. Het resultaat zijn een aantal opengestelde sportlocaties én twee tenten op het Sportcomplex Duinwetering waar de verenigingen veilig, comfortabel en droog een tijdelijk onderkomen vinden. 

In actie blijven

Wethouder Roberto Ter Hark: “De gemeente vindt het belangrijk dat er niet alleen gekeken wordt naar wat er niet kan, maar juist ook naar wat er wel kan. We zijn hierover in gesprek gegaan met de sport- en cultuurverenigingen. Veel verenigingen vinden het in deze tijd moeilijk om hun leden aangehaakt en gemotiveerd te houden. Met deze tijdelijke overdekte ruimtes kunnen er weer veel Noordwijkers op een verantwoorde manier in beweging blijven of zichzelf cultureel ontplooien. Ik ben blij dat we deze ondersteuning zo snel via het Sportbedrijf Noordwijk hebben kunnen bieden.”

Grote veilige buitenruimte

De overkappingen worden permanent bewaakt via een camerasysteem en biedt ruimte aan ongeveer 40 personen per tent. De tenten blijven aan drie kanten geopend waardoor optimale luchtcirculatie gegarandeerd is. Ook zijn er mogelijkheden voor opslag. De overkappingen zijn in eerste instantie bedoeld als pilot voor 28 dagen. Na afloop van deze periode wordt samen met de verenigingen en omwonenden geëvalueerd of de pilot verlengd wordt. Sowieso wordt er straks ballet en tafeltennis beoefend. Daarnaast hebben culturele verenigingen op het gebied van muziek, theater, toneel, dans en kunst interesse getoond. 

Wensen, ideeën en dillema’s

Wethouder Ter Hark: “Hoe lang de overkappingen zullen blijven staan hangt uiteraard af van de versoepelingen van het kabinet. We gaan een periode tegemoet waarin we rekening moeten houden met nog steeds geldende coronamaatregelen, maar ook met versoepelingen. Dit brengt de nodige wensen, vragen en dillema’s met zich mee. Daarom is binnen de gemeente een ‘versnellingstafel’ ingericht waarbinnen corona gerelateerde ideeën snel worden opgepakt. Sommige wensen zijn een week later al niet meer nodig door nieuwe aankondigde versoepelingen. Daarom is het snel doorhakken van knopen juist nu heel belangrijk. We willen dat de gemeente Noordwijk zo goed en soepel mogelijk door komende ingewikkelde periode komt.”

Sport- en cultuurloket

Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich aanmelden bij het sport- en cultuurloket van Sportbedrijf Noordwijk via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.