23
apr
'21
Hoera! De Strandrups komt terug op het strand!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Hoera! De Strandrups komt terug op het strand!

Er is het afgelopen jaar veel commotie geweest rondom de Strandrups. Mocht de Strandrups wel of niet blijven rijden op het strand van Noordwijk. De uiteindelijke uitkomst was zeer teleurstellend, de Strandrups kreeg geen kenteken van de RDW en mocht daarom niet meer op de openbare weg rijden. Het strand is aangemerkt als openbare weg, dus het doek bleek toch echt gevallen voor de Strandrups....

De Stichting Outdoor4Disabled bleef echter niet stilzitten en kwam recent met een aantal alternatieven. Een electrische rolstoel voor individueel gebruik en een boottocht langs de bollenvelden (Lees hier het artikel) Deze initiatieven worden nog verder uitgewerkt, zodra daar meer over bekend is wordt daar bericht over gegeven. 

Groot was echter de verrassing voor de stichting dat de Strandrups alsnog een kenteken heeft gekregen, afgegeven door de RDW. Aangezien de gemeentelijke ontheffing om op het strand te rijden nog steeds geldt, staat niets meer in de weg om weer te mogen gaan rijden met de Strandrups.

De gemeente is op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen en dat de Strandrups weer gaat rijden. De burgemeester heeft de stichting laten weten dat ze het erg fijn vindt dat de Strandrups weer kan gaan starten en veel mensen extra gelukkig kan gaan maken. Ze wenst de stichting heel veel succes en ze komt graag een keer kijken.

Wilt u alvast een rit reserveren met de Strandrups? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-46372208. Uiteraard zullen alle coronamaatregelen in acht worden genomen.

Volg de Strandrups via Facebook of kijk op de website.