Datum: 29-07-2021 - 09:48
18
apr
'21
‘Zadelpijn voor Dementie’ fietst prachtig bedrag bij elkaar. (Foto’s en filmpje thuiskomst)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

‘Zadelpijn voor Dementie’ fietst prachtig bedrag bij elkaar. (Foto’s en filmpje thuiskomst)

Ben, Cor, Peter, Hans en Marcel hebben een prachtige prestatie neer gezet. In drie dagen tijd hebben zij bijna 300 kilometer gefietst en daarmee maar liefst een bedrag van € 13.200 opgehaald voor de afdeling dementie van Jeroen in Noordwijk.......

De afgelopen dagen kon u de avonturen van de mannen al volgen. Op de fiets gingen zij de Elfstedentocht in Friesland volbrengen. Vanmiddag bij thuiskomst stond hun een verrassing te wachten. Familie, vrienden en sponsors stonden de mannen op te wachten in Noordwijk, voorzien van spandoeken, bloemen en champagne. 

De mannen kennen elkaar van CV de Noortukkers en zijn in die hoedanigheid sociaal betrokken. Met carnavalsfeesten komen zij ook bij senioren en zo is deels het idee ontstaan om voor het goede doel de Elfstedentocht op de fiets te gaan doen. Vorig jaar al werden de plannen gemaakt maar helaas moest de eerder geplande tocht geannuleerd worden in verband met de coronamaatregelen.

Dit jaar hield niets ze tegen en zijn ze elke zondag gaan fietsen met elkaar om een beetje eelt op hun achterwerk te creëren. En het is ze gelukt! Een prestatie om mega trots op te zijn! Mannen, van harte gefeliciteerd!

Foto’s en film: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.