Datum: 20-09-2021 - 04:03
19
apr
'21
Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Met Zorg'
Geschreven door Alexander van der Pijl

Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Met Zorg'

Waarschijnlijk weet u al dat Dunweg 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar is. Wat niet veel mensen zich realiseren, is dat wij ook in de avond en nacht naar nabestaanden komen om de eerste zorg te verlenen aan de overledene. Ons Zorgteam komt altijd met twee personen, meestal een dame en een heer. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat men dan kan kiezen of men liever met een dame of met een heer communiceert....

De auto’s die wij gebruiken om de overledene mee over te brengen, zijn speciaal op maat gemaakt. Alles is zo verbouwd, dat je eenvoudig met een brancard de overledene in de auto kunt leggen. Daarnaast zijn de ramen afgedekt met donkere stof, voorzien van verlichting, wat het geheel een chique uitstraling geeft. Wanneer de zorgmedewerkers dan in het donker wegrijden, ziet dat er heel bijzonder uit. Toch komt het weleens voor dat een nabestaande de verlichting niet prettig vindt. In dat geval kan het ook uit gelaten worden.

Als nabestaanden met ons meelopen om hun dierbare naar de auto te brengen, mogen zij meehelpen. Als laatste mogen zij de achterklep van de auto sluiten. Daarmee sluiten zij symbolisch een gedeelte van hun leven met hun dierbare af.

Op dit moment worden twee nieuwe overbrengauto’s omgebouwd en voorzien van de nieuwste apparatuur. Zo wordt de achterklep voorzien van een elektrische sluiting, waardoor de klep zachtjes gesloten kan worden in plaats van met een ferme klap (wat soms als te confronterend ervaren wordt). Hiermee is Dunweg het eerste bedrijf dat een dergelijke oplossing voor haar Ford voertuigen krijgt. Heel uniek. Zoals ook het afscheid van uw dierbare dat is.

Inloopspreekuur
Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

www.vanderputtenendunweg.nl 

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl
Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.