Datum: 02-10-2023 - 09:24
18
apr
'21
GroenLinks zoekt kandidaten en het CDA input voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

GroenLinks zoekt kandidaten en het CDA input voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

GroenLinks Noordwijk zoekt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen ‘Tijd voor verandering’. 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. “Om een nog betere keuze voor een deskundige en betrokken raadsfractie mogelijk” maken zoekt GroenLinks Noordwijk “voor een open en zo groot mogelijk maatschappelijk bereik” naar nieuwe mensen om de kandidatenlijst en de toekomstige fractie te versterken...

Naar “Zilkers, Noordwijkerhouters en Noordwijkers - Zeeërs en Binders - die gemotiveerd zijn om een stevige groene, progressieve en sociale inbreng te leveren.” Iedereen die zich hierdoor aangespoord voelt is welkom, ook wie nu – nog - geen lid is.

Vrouwen en jongeren
GroenLinks Noordwijk roept met name ook vrouwen op om zich aan te melden. Voorzitter Gerhard Schwehm: “Hoewel ze sinds de invoering van het actief vrouwenkiesrecht in 1919 al meer dan honderd jaar verkozen kunnen worden is het aantal vrouwen in gemeenteraden nog steeds bedroevend laag. Ook de samenstelling van de gemeenteraad in Noordwijk getuigt – kijk met name eens naar de twee grootste fracties – niet echt van een gezond evenwicht.”

Daarnaast zou volgens de Noordwijkse afdeling van GroenLinks “de stem van jongeren wel wat beter vertegenwoordigd mogen worden. Want ook hier spreekt de huidige samenstelling van de gemeenteraad boekdelen. Hoog tijd voor verandering dus”, laat Schwehm weten.

Aanmelden t/m 30 mei 2021
Wie zich “vanuit groene, progressieve en sociale waarden constructief en kritisch politiek wil inzetten voor wat er in De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk gebeurt” kan zich – t/m 30 mei 2021- aanmelden bij de kandidatencommissie van GroenLinks Noordwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De commissie is via dit adres ook bereikbaar voor meer informatie, vragen en een profielschets voor het raadlidmaatschap. Alle aanmeldingen en vragen worden discreet behandeld.

CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk vraagt om input.
In maart 2022 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk is momenteel bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma voor deze verkiezingen. Omdat het voor het CDA van groot belang is om te weten wat de wensen en ideeën zijn, roept het CDA inwoners, verenigingen enz. van De Zilk, Noordwijk en Noordwijkerhout op om deze zaken te melden bij het CDA zodat deze zaken verwerkt kunnen worden in het verkiezingsprogramma.

Ideeën en wensen op allerlei gebieden zijn welkom. Denk aan economie, zorg, veiligheid, verkeer, sportvoorziening, buurthuizen en wijkverenigingen. Ook zaken die nu spelen mogen natuurlijk altijd gemeld worden! Reacties kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.