Datum: 14-05-2021 - 03:32
16
apr
'21
Literaire fiets- en wandeltocht aan zee.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Literaire fiets- en wandeltocht aan zee.

In 1998 ontwikkelden fietsers en lezers ‘Aan Zee’ een literaire fietstocht door Noordwijk. Na 25 jaar is deze route gedigitaliseerd door Cees Geuze en voert wandelaars en fietsers langs Noordwijkse plekjes waar schrijvers woonden, vakantie vierden of over schreven....

Je ontmoet de schrijvers Thomas Mann, Albert Verwey en Henriëtte Roland Holst, neemt de Zeeweg van Margriet de Moor, komt langs de Blokkendoos van Maria Dermoût, ziet in je verbeelding de gestrande walvis van P.F. Thomése, passeert  het huis van Bob Rigter, neemt een koffie-to-go bij het Zeepaardje waar J.B. Charles aan de tap zijn verhalen schreef en ziet dat Harry Mulisch het Noordwijks vuurtorensein naar eigen inzicht beschreven heeft.

Met dank aan de samenstellers Wilma Hoogendam, Thijs den Otter, Jan Padding, Antiquariaat Moby Dick en Boekhandel van der Meer.

De route is te vinden via www.routemaps.nl en www.noordwijk.info

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.