Datum: 14-05-2021 - 03:50
14
apr
'21
Update GGD: overlijden 77-jarige man heeft geen verband met vaccinatie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update GGD: overlijden 77-jarige man heeft geen verband met vaccinatie.

GGD onderzoekt overlijden 77-jarige man kort na vaccinatie in nieuwe priklocatie Leeuwenhorst. Maandagochtend 12 april is een 77-jarige man onwel geworden op de parkeerplaats van de nieuwe vaccinatielocatie NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Hij was net daarvoor gevaccineerd tegen corona....

Medewerkers van de vaccinatielocatie, waaronder een arts en EHBO’ers hebben direct gehandeld. Hij werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even later kwam het verdrietige nieuws dat de man in het ziekenhuis is overleden.

Het RIVM en het bijwerkingencentrum Lareb zijn geïnformeerd en zullen onderzoek gaan doen. Wat overblijft zijn vragen. Vragen waarop nu nog geen antwoord te geven is. GGD Hollands Midden Directeur Publieke Gezondheid Sjaak de Gouw: “We geven steun aan de familie en aan de betrokken medewerkers. De verslagenheid is groot, dit heeft een enorme impact, op familie maar ook bij de medewerkers van de priklocatie.”

De locatie zou maandag officieel worden geopend door burgemeester Wendy Verkleij, maar de feestelijke opening om 11.00 uur is na de gebeurtenis afgelast. De priklocatie in Noordwijkerhout blijft wel gewoon open.

Update 14-4-2021: Onderzoek naar doodsoorzaak 77-jarige man afgerond. Afgelopen maandag 12 april overleed een 77-jarige man kort na zijn Pfizer-vaccinatie in Noordwijkerhout. De familie heeft laten weten het belangrijk te vinden de doodsoorzaak bekend te willen maken in het kader van de vaccinatiecampagne. Daarom willen wij als GGD, namens de familie, laten weten dat er geen verband is gevonden met de vaccinatie en de man een natuurlijke dood is gestorven. Het overlijden is een verdrietige gebeurtenis die impact heeft op de familie en naasten. De GGD Hollands Midden wenst hen veel sterkte met dit verlies.

Bron GGD Hollands Midden.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.