Datum: 14-05-2021 - 03:44
10
apr
'21
Noordwijk Shopping Centre heeft bezwaar tegen opheffing parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijk Shopping Centre heeft bezwaar tegen opheffing parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat.

Noordwijk Shopping Centre heeft een brief gestuurd aan het college en de gemeenteraad met daarin hun bezwaren over het besluit om de tijdelijke parkeerplaatsen aan de Maarten Kruytstraat op te heffen. Ze zijn teleurgesteld dat de gemeente niet de moeite heeft genomen om met de ondernemers en medebelanghebbende in gesprek te gaan....

De tijdelijke parkeerplaatsen aan de Maarten Kruytstraat zijn destijds geplaatst als vervanging voor de verwijderde parkeerplaatsen aan de Rudolf Tappenbeckweg en met name hier gesitueerd vanwege de knelpunten die o.a. de kern van Noordwijk aan Zee ervaart aan beschikbare parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. 

Het haalbaarheidsonderzoek wat de gemeente heeft laten uitvoeren is in de ogen van Noordwijk Shopping Centre niet representatief. Er zijn 1 week lang in de nacht tellingen gedaan en op basis daarvan worden de parkeerplaatsen verwijderd. Er is voorbij gegaan aan de momenten waarop de parkeerdruk het grootste is, namelijk in de weekenden. Momenten waarop bewoners thuis zijn en bezoekers aan het centrum verwelkomd moeten worden.

De parkeerdruk rondom de kern is niet het grootst in de nachten (10%) maar juist op zaterdagmiddag (100%) en de zondagmiddag (90%).

Het besluit om per 14 april de plaatsen op te gaan heffen en pas op zijn vroegst na 20 augustus een aanvang te maken met de aanleg van tijdelijke vervangende plekken aan de Schoolstraat duurt te lang. De ondernemers verkeren reeds in een zeer moeilijke situatie. Ze zijn voor een groot deel afhankelijk van de bezoekers die van buiten Noordwijk komen, waarvan ongeveer 80% met de auto komt. 

Noordwijk Shopping Centre doet dan ook het dringende verzoek om de voorgenomen opheffing uit te stellen en de ondernemers niet met nog meer problemen op te zadelen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.