09
apr
'21
Auto duikt in vrachtwagen op de N206. (Foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Auto duikt in vrachtwagen op de N206. (Foto’s)

Een vrachtwagen en een auto zijn vrijdagochtend 9 april met elkaar in botsing gekomen op de Provincialeweg N206 in Noordwijk. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond negen uur tussen Noordwijk en Katwijk in. De vrachtwagenchauffeur reed met zijn combinatie vanuit de richting van Noordwijk...

in de richting Katwijk. Een tegemoetkomende personenauto vanuit de richting van Katwijk belandde op de verkeerde weghelft. De automobilist, een oudere man, kwam met zijn voertuig in botsing tegen de zijkant van de vrachtwagen. De auto werd vervolgens teruggekaatst de rijbaan op en schoot over de weg de berm in.

De politie, ambulancedienst en de Noordwijkse brandweer werden samen met de OvD brandweer met spoed opgeroepen. Het verkeer liep snel vast door de aanrijding. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de automobilist.

De brandweer werd opgeroepen vanwege een mogelijk bekneld slachtoffer maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. De brandweer heeft de situatie veilig gemaakt en kon vervolgens retour kazerne. De ambulancedienst bracht de automobilist naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeval werd de Provincialeweg in beide richtingen door de politie afgezet. Team Verkeer kwam ter plaatse en deed een vooronderzoek maar de VOA ( Verkeers Ongevallen Analyse) hoefde niet in actie te komen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij, hij raakte niet gewond.

De vrachtwagen liep aan de zijkant wel veel schade op. Twee lekke banden die de combinatie opliep vanwege het ongeval werden ter plaatse snel vervangen waarop de vrachtwagen op eigen kracht zichzelf van de N206 kon rijden naar een veilige plek. In de wagen zaten voornamelijk lege fusten. De personenauto liep dermate veel schade op dat deze moest worden afgesleept.

Bergingsbedrijf H. Van der Vliet kwam ter plaatse en heeft de kapotte auto opgetakeld en afgesleept. Nadat de weg weer vrij was kon deze na ongeveer een uur in beide richtingen weer worden opengesteld voor verkeer. De oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Foto’s: BON