06
apr
'21
Fieldlab-experiment en de terrassen open, burgemeester Verkleij zet zich in voor Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Fieldlab-experiment en de terrassen open, burgemeester Verkleij zet zich in voor Noordwijk.

Burgemeester Wendy Verkleij liet dinsdagmiddag weten dat de gemeente Noordwijk zich heeft aangemeld voor een zogenoemd Fieldlab experiment. Vanuit de overheid wordt er geƫxperimenteerd met concerten en andere bijeenkomsten met een grotere groep bezoekers. De gemeente Noordwijk heeft...

bij de aanmelding aangegeven graag een cultureel evenement in de Muze te willen organiseren en een activiteit in de buitenlucht, georganiseerd door en voor jongeren (bijvoorbeeld op het strand).

Een Fieldlab experiment moet voldoen aan strenge eisen zoals sneltesten of PCR-test met een negatieve uitslag voor alle bezoekers.

Het is nog niet bekend wanneer de gemeente antwoord ontvangt of het mag deelnemen aan dit experiment. De Muze was wel al erg enthousiast en waardeert het zeer dat er aan hun is gedacht.

Daarnaast pleit de burgemeester om op een verantwoorde manier de terrassen te openen bij mooi weer. Zij heeft zich daarvoor aangesloten bij de andere vier burgemeesters van de grote steden, die gezamenlijk een oproep doen om de terrassen weer te kunnen openen. Het geeft mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te kunnen gaan. Dit is ook beter te regulieren door de plaatselijke overheden. 

De landelijke overheid zal degene zijn die daar uiteindelijk een beslissing over neemt.