Datum: 12-04-2021 - 01:55
06
apr
'21
Aanpak kinderarmoede in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Aanpak kinderarmoede in Noordwijk.

Door de fusie tussen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk heeft het college een nieuwe nota minimabeleid samengesteld. Er wordt niet gesneden in het nieuwe beleid, er worden juist een aantal zaken uitgebreid, waaronder de kinderarmoede. Gezinnen met kinderen...

met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen meer steunmaatregelen aanvragen gericht op de kinderen. Zoals een bijdrage in de aanschaf van een laptop, schoolkosten, schooluitjes of een instrument.

Daarnaast komt er een budget vrij voor verjaarscadeau’s, zodat kinderen mee kunnen blijven doen met de maatschappij en op hun verjaardag een cadeau kunnen ontvangen, of een cadeautje mee kunnen nemen. Per activiteit worden er verschillende bedragen en termijnen gehanteerd. 

De Doe Mee-regeling blijft in stand en wordt eenvoudiger gemaakt met een meer persoonlijke benadering. De computerregeling is er straks niet alleen voor senioren maar voor alle volwassenen.

Ongeveer 5% van de gezinnen in Noordwijk vallen onder de armoedegrens, dat is lager dan het landelijke cijfer. 

Op 21 april zal deze nota worden besproken in de commissievergadering.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.