Datum: 29-07-2021 - 11:34
31
mrt
'21
Museum of Comic Art (MoCA) ontvangt cheque van de Rabobank.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Museum of Comic Art (MoCA) ontvangt cheque van de Rabobank.

Vanmorgen heeft het bestuur van MoCA een cheque van maar liefst € 3200,00 ontvangen van de Rabobank. John Asselbergs, Arie Korbee en Peter Zuidhoek namen de cheque in ontvangst van Monique van Haaster (ledenraad Rabobank) en Petra van den Berg (medewerkster Rabobank). Het museum had de aanvraag...

bij het Coöperatiefonds Rabobank gedaan met het verzoek om financiële ondersteuning om een rijk geïllustreerde catalogus te kunnen maken van de collectie die momenteel in het museum hangt. MoCA is een startende club die louter op vrijwilligers draait. Vanwege de corona maatregelen mocht het museum tot op heden helaas nog niet open en zijn er weinig inkomsten.

Om het geïnteresseerde publiek toch alvast kennis te laten maken met de huidige collectie kon met de ondersteuning van de Rabobank een prachtig luxe hardcover catalogus gemaakt worden. Deze gelimiteerde uitgave (500 exemplaren) bevat 192 pagina's in kleur. Er is bij het boek een losse kunstdruk toegevoegd van een bekende Nederlandse striptekenaar. Het boek is te koop voor € 29,95. Vrienden van het MoCA krijgen korting en betalen € 19,95. 

Het museum hoopt in het voorjaar van 2021 de deuren te kunnen openen voor publiek. Een kleinschalig, maar hoogwaardig volledig Energie-neutraal museum, dat bedoeld is voor binnen- en buitenlandse stripliefhebbers, toeristen en mensen die actief zijn in de Negende Kunst. Er is gekozen voor de naam MoCA, omdat het woord ‘strip’ bij buitenlandse toeristen een heel andere connotatie heeft.

Vanaf het voorjaar van 2021 toont het MoCA origineel werk van Nederlandse, Europese en Internationale stripmakers. Er zijn twee exposities per jaar, samengesteld uit de unieke collectie van Arie Korbee, aangevuld met originelen uit diverse andere verzamelingen, onder strikte voorwaarden geleende stukken van de auteurs zelf en materiaal uit diverse Europese galerieën. Hiernaast zijn er een aantal kleine, meer permanente tentoonstellingen, waarop de geschiedenis en het maakproces van strips te zien is.

Het MoCA zal bij de bezoekers het beeld en de kijk op strips ongetwijfeld veranderen. Liefhebbers en kenners van de Negende Kunst zullen zich verbazen over de prachtige verzameling van origineel werk. Voor de Nederlandse liefhebbers worden tal van activiteiten georganiseerd, zodat zij de reis naar Noordwijk niet alleen voor de nieuwe tentoonstelling hoeven te maken. Tijdens unieke signeersessies is zelfs een persoonlijke ontmoeting met stripmakers mogelijk. Dé kans om met een gesigneerd album als bonus het bezoek aan MoCA af te sluiten.

De Stichting MoCA en haar medewerkers hopen met het museum en alles daar omheen een instituut neer te zetten dat in de komende decennia de kwaliteiten van het beeldverhaal zal uitdragen in al zijn uitingen en met al zijn mogelijkheden. Naast exposities wil het MoCA daarom boekpresentaties organiseren, stripboekenmarkten huisvesten, een jaarlijks cartoonfestival faciliteren, lezingen, themabijeenkomsten, workshops & masterclasses opzetten en stripcursussen voor jong en oud organiseren. In de MoCA-shop kunnen liefhebbers terecht voor unieke (speciale en luxe) stripuitgaven, litho’s, origineel werk, beelden van stripfiguren, posters e.d.

U kunt alvast vriend worden van het museum met alle voordelen die daarbij horen. Vrienden ondersteunen een heel mooi initiatief, Vrienden hebben onbeperkt toegang tot de tentoonstellingen,Vrienden ontvangen een exclusief voor het MoCA vervaardigde kunstdruk, Vrienden hebben korting op de tentoonstellingscatalogi,Vrienden worden, als eerste, uitgenodigd voor de openings-vernissages en Vrienden worden jaarlijks uitgenodigd voor een exclusieve meet en greet met een Stripauteur. Klik hier om u aan te melden als Vriend.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.