Datum: 28-09-2021 - 09:57
30
mrt
'21
NK Tegelwippen start vandaag, Noordwijk gaat de strijd aan met Lisse, Teylingen en Hillegom.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

NK Tegelwippen start vandaag, Noordwijk gaat de strijd aan met Lisse, Teylingen en Hillegom.

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via het formulier en ze worden bij je gemeente opgeteld....

Heb jij tegels gewipt en vervangen voor groen? Geef dat dan door via deze link. Je tegels worden opgeteld bij de tegelteller van je gemeente. 

Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom gaan met elkaar de strijd aan. Welke gemeente wipt de meeste tegels? 

Alle gemeenten zijn anders, een gemeente met meer inwoners kan makkelijker winnen bij een telling met het absolute aantal tegels. Daarom gebruiken we een relatieve telling, namelijk de TPI (gewipte Tegels per Inwoner). De gemeente met de hoogste TPI (gewipte Tegels per Inwoner) wint de prestigieuze Gouden Tegel!

Iedereen kan mee doen! Maar zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Heb je geen tuin? Denk eens aan een geveltuin, in veel gemeenten mag je zelf een geveltuin voor je huis aanleggen. Check hiervoor de regelgeving op de website van je gemeente. Ook gemeenten zelf kunnen gewipte tegels doorgeven wanneer ze bijvoorbeeld de openbare ruimte vergroenen. Bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook gewipte tegels opgeven.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.