27
mrt
'21
Update: reactie gemeente. Raadsleden stellen vragen aan gemeente inzake uithuiszetting inwoonster Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: reactie gemeente. Raadsleden stellen vragen aan gemeente inzake uithuiszetting inwoonster Noordwijk.

Naar aanleiding van het bericht in de (sociale) media dat een inwoonster uit Noordwijk aanstaande maandag op straat komt te staan hebben Toon van Tol van PUUR en Kim van Eeden van Lijst Salman vanochtend een aantal vragen ingestuurd naar de griffie voor behandeling in de rondvraag...

in de commissie Welzijn op 31 maart aanstaande. Zij hopen echter, vanwege de noodzaak en urgentie, dat de gemeente eerder met een reactie komt.

In diverse media is behoorlijke commotie ontstaan omtrent een mogelijke uithuiszetting van een inwoner van Noordwijk uit een huurwoning. Naast veel ongenoegen en onbegrip is er zelfs al een initiatief gestart om financiële steun te bieden aan de betreffende vrouw. Een actieve uiting van steun en duidelijk gerammel met kettingen richting de politiek en gemeente. Toelichting en gepaste actie lijken ons op zijn plaats. Social media zou eigenlijk nooit de plek moeten zijn waarop het persoonlijk leed van mensen onder de aandacht komt.  

• Kan er, binnen de lijnen van AVG en privacy, inzicht worden gegeven in de situatie en in het bijzonder de problematiek van de mogelijke uithuiszetting?

Noordwijk spendeert vele miljoenen aan uitgaven binnen het sociaal domein en er zijn daarin talrijke organisaties die voor ons ondersteuning, en oplossingen, bieden aan inwoners met allerlei vragen en problemen zoals ook deze.

• Is deze inwoner van Noordwijk goed in beeld van een van onze maatschappelijk partners, inclusief onze woningbouworganisaties, en hoe is er reeds adequaat met het probleem aan de slag gegaan? Indien niet, kunt u ons toezeggen dat dit per omgaande zal gebeuren?

Toon van Tol (PUUR) en Kim van Eeden (Lijst Salman)

Update zaterdag 27-3-21 16.00 uur: De gemeente laat in een reactie weten dat ze reeds sinds februari in contact zijn met de betreffende inwoonster om met èn voor haar naar een oplossing te zoeken. Dat blijft de gemeente ook de komende periode doen.