Datum: 30-07-2021 - 00:59
26
mrt
'21
Uitreiking strandloper aan burgemeester Wendy Verkleij.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Uitreiking strandloper aan burgemeester Wendy Verkleij.

Twee jaar geleden heeft de vereniging voor Natuur en Vogelbescherming Noordwijk (VNVN) uit handen van de heer Bruinzeel van de Oude Dorpskern een donatie mogen ontvangen. Zij hadden als wens dat het aan jeugdwerk besteed zou worden. Een werkgroepje werd opgericht en al snel...

was er het idee om een educatief natuurmagazine voor kinderen te maken. Het werd groter en uitgebreider dan de bedoeling was, en het resultaat mag er zijn! Een magazine van 44 pagina’s vol met informatie over de natuur in en rondom Noordwijk.

Herkenbaar en laagdrempelig waarmee kinderen op pad kunnen in hun eigen omgeving. Compleet met puzzels en opdrachten om actief de natuur te kunnen beleven.

Nu de 1e officiële overhandiging aan de burgmeester heeft plaatsgevonden op 25 maart 2021, is het tijd voor actie. Het magazine zal uitgedeeld worden aan alle groep 6 leerlingen van alle scholen in de drie dorpskernen. De eerste oplage is genoeg voor de komende 3 jaar. Daarna kan er hier en daar waar nodig aangepast en opnieuw gedrukt worden. Zo krijgen gedurende een aantal jaar steeds alle groep 6 leerlingen dit mooie natuurmagazine.

Foto: Willem Krol 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.