24
mrt
'21
Burgemeester Wendy Verkleij schrijft een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij schrijft een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

Lieve Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers, Vanochtend kreeg ik een herinneringsbericht van precies een jaar geleden. Noordwijk gaat op slot. Ga naar huis. Blijf thuis. Alweer een jaar geleden plaatsten we dit soort oproepen. Een jaar geleden... 

Het strookte destijds zo in tegen ons aller wil en gemoed. In plaats van iedereen gastvrij te willen ontvangen werd een vriendelijk doch dringend verzoek gedaan om onze mooie gemeente zoveel mogelijk te mijden. In die eerste golf zette wij als gemeente gezamenlijk de schouders eronder. Met veerkracht, saamhorigheid en doorzettingsvermogen hebben we ons er krachtig en betrokken doorheen geslagen. 

Inmiddels verkeren we al lange tijd in de 2e golf en sommigen spreken zelfs van een 3e. En het is zwaar. Heel zwaar. Want nog steeds worden velen financieel keihard geraakt. Is het gemis van sociale contacten groot. Ook missen we de leuke dingen van het leven: een dagje winkelen, terrasje pakken, wedstrijdsporten of een bezoek aan het theater.

Gelukkig zijn er ook veel lichtpunten. Het vaccineren komt op stoom, ruim 2 miljoen Nederlanders zijn inmiddels ingeënt. Het vaccin slaat goed aan bij onze kwetsbaren en onze zorgmedewerkers. Dat zijn de 1e stappen waarmee we het gevecht tegen het virus gaan winnen. Zoals de planning er nu uitziet start vanaf half april het vaccineren ook vanuit NH Conference Centre Leeuwenhorst. Dit brengt ons nog dichterbij onze normale en vrije wereld.

Natuurlijk willen we niets liever dan bezoekers uit alle windstreken gastvrij ontvangen en onze bloembollenvelden met trots tonen. Onze ondernemers weer volop aan de slag zien. Op ons gemak winkelen. Heerlijk uit eten. Langs de lijn staan bij de sport en cultuur snuiven.

We zijn een jaar verder. Het duurt te lang. Ons geduld raakt op. Ook mijn geduld. Maar ik zie ook dat we dichterbij de eindstreep komen. Het grootschalig vaccineren, de field labs en de sneltesten zijn de lichtpunten die ons daarbij gaan helpen. We zijn een sterke gemeente, dus we houden vol. We slaan ons er doorheen. Laten we met elkaar nog even de schouders eronder zetten. Zet ‘m op! 

Wendy Verkleij

Burgemeester van Noordwijk